Fenerbahçe evinde Yeni Malatyaspor'a da mağlup: 0-3

12. haftaya 23 puanla zirve ortağı olarak giren Fenerbahçe evinde Yeni Malatyaspor'a 3-0 mağlup oldu. Konyaspor ve Beşiktaş'tan sonra Malatya'ya da kaybeden Sarı-Lacivertliler lig tarihinde üst üste ilk kez 3 iç saha yenilgisi aldı. Bu sezon deplasmanda ilk kez maç kazanan Malatya ise büyük sükse yaptı.

Süper Lig'in 12. haftasında Fenerbahçe ile Yeni Malatyaspor, Kadıköy'de karşı karşıya geldi. Evinde oynadığı son 2 maçta Konyaspor ve Beşiktaş'a mağlup olan Sarı-Lacivertliler, kötü gidişata 3 puanla son vermek istiyordu ancak ummadığı bir yenilgi daha aldı: 0-3

Yeni Malatya'nın gollerini Adem Büyük (p), Umut Bulut ve Youssouf Ndayishimiye kaydetti. Hamza Hamzaoğlu'nun takımı bu sezon deplasmanda ilk kez galip gelerek puanını 16'ya yükseltti. 

Sahaya, geçen hafta Denizlispor deplasmanında aldığı galibiyetin moraliyle çıkan F.Bahçe'de Serdar Aziz kırmızı kart cezalısı, Perotti, Samassa, Valencia, Lemos ve Ademi ise sakatlar listesindeydi. 

Beşiktaş deplasmanında oynadığı katı defansif futbol nedeniyle eleştirilen Sarı-Siyahlılar bu kez zorlu deplasmana 4 santrforla çıktı. 12. haftaya 23 puanla zirve ortağı olarak giren Fenerbahçe lig tarihinde üst üste ilk kez üç iç saha yenilgisi aldı. Erol Bulut'un takımı 13. haftada Gaziantep FK'ya konuk olurken, Malatya ise Kasımpaşa'yı ağırlayacak.

Erkan Özdamar'ın yönettiği maça iki takım şu  11'lerle çıktı:

FENERBAHÇE: Altay, Gökhan, Sadık, Tisserand, Caner, Gustavo, Ozan, Ferdi, Pelkas, Mert Hakan, Cisse

YENİ MALATAYASPOR: Ertaç, Issam, Hadebe, Semih, Hafez, Youssouf, Acquah, Tetteh, Adem, Kubilay, Umut Bulut

Fenerbahçe evinde Yeni Malatyaspor'a da mağlup: 0-3

Dk. 7 PENALTI! Fenerbahçe'nin Fransız stoperi Marcel Tisserand, ceza sahası içinde Tetteh'in bileğine tekmeyi atınca hakem penaltı noktasını gösterdi.

Dk. 9 GOL! Penaltıda topun başına geçen Adem Büyük, Altay Bayındır'ı ters köşeyi yatırdı ve Malatya deplasmanda 0-1 öne geçti.

Dk. 21 GOL! Malatya deplasmand farkı 2'ye çıkardı. Kubilay Kanatsızkuş ortaladı, 37'lik golcü Umut Bulut kafayla topu ağlara gönderdi: 0-2. Bu akşam 490. Süper Lig maçına çıkan Umut Bulut, Süper Lig'de en fazla maça çıkan 3. oyuncu konumunda.

Dk. 38 Fenerbahçe'nin ilk isabetli şutu 38. dakikada Mert Hakan Yandaş'la geldi...

Fenerbahçe evinde Yeni Malatyaspor'a da mağlup: 0-3 - Resim : 2

Jose Sosa, Yeni Malatyaspor karşısında yedek soyundu. Teknik direktör Erol Bulut, son maçlarda kondisyonuyla ilgili olumsuz eleştiriler alan Sosa'yı Yeni Malatyaspor karşısında yedeğe çekti. Bu sezon 10 maçta forma giyen Arjantinli yıldız,  8 kez ilk 11'de yer alırken 1 kez de sakatlığı dolayısıyla kadroda bulunmamıştı. Ligin ilk haftasında oynanan Çaykur Rizespor maçına yedek olarak başlayıp oyuna sonradan dahil olan Sosa, bu sezon 2. kez Yeni Malatyaspor'a karşı yedek oturdu.

Fenerbahçe evinde Yeni Malatyaspor'a da mağlup: 0-3 - Resim : 3

İSTATİSTİK: Fenerbahçe ilk yarısını geride tamamladığı son 9 maçın yalnızca 1'inden galip ayrılabildi. Sarı-Lacivertliler Kadıköy'de Trabzonspor karşısında soyunma odasına 0-1 geride girip maçı 3-1 kazanmıştı.

Erol Bulut'tan 2. yarıya başlarken tek değişiklik. Sadık Çiftpınar çıktı, Jose Sosa girdi. Luiz Gustavo stopere geçti.

Dk. 47 GOL! Kadıköy'de ölüm sessizliği... Karim Hafez'in sağdan kullandığı serbest vuruşta Youssouf Ndayishimiye topu ağlara gönderdi, Malatya deplasmanda 3-0 yaptı! 22 yaşındaki Burundi'li ön libero geçen sezon da Kadıköy'de Fenerbahçe'ye gol atmıştı.

Dk. 67 Papiss Cisse'nin uzaktan vuruşu üst direğe çarpıp dışarı gitti. Fenerbahçe'nin maçtaki ilk ciddi gol tehlikesiydi.

Fenerbahçe evinde Yeni Malatyaspor'a da mağlup: 0-3 ile ilgili etiketler Fenerbahçe Yeni Malatyaspor Erol Bulut Hamza Hamzaoğlu umut bulut
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.