Fenerbahçe Safiport Euroleague finalini kaybetti... Şampiyon Sopron Basket

İstanbul'da düzenlenen Dörtlü Final'deki ilk maçında Çekya ekibi ZVVZ USK Prag'ı 83-74 mağlup ederek finale yükselen Fenerbahçe Safiport, Macaristan'ın Sopron takımıyla şampiyonluk maçına çıktı. Euroleague Women'da 4. kez final gören Sarı-Lacivertliler yine mutlu sona ulaşamadı. Sarı-Lacivertliler maç boyunca bir kez bile öne geçemediği maçı 59-55 kaybetti.

Fenerbahçe Safiport, FIBA Avrupa Ligi Dörtlü Final organizasyonunun finalinde Macaristan temsilcisi Sopron Basket ile karşı karşıya geldi. Euroleague Women'da 4. kez final gören Sarı-Lacivertliler yine mutlu sona ulaşamadı. Sarı-Lacivertliler maç boyunca bir kez bile öne geçemediği maçı 59-55 kaybetti.

İstanbul'da düzenlenen Dörtlü Final'deki ilk maçında Çekya ekibi ZVVZ USK Prag'ı 83-74 mağlup ederek finale yükselen sarı-lacivertli takım, diğer eşleşmede İspanya'nın Perfumerias Avenida ekibini 74-69'lik skorla geçen Sopron Basket'e karşı koyamadı...

FENERBAHÇE'NİN 4. FİNALİ

Fenerbahçe, tarihinde 4. kez FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde final oynadı.

Sarı-lacivertli takım, daha önce üç kez finalde kaybettiği kupayı bu kez müzesine götürmeye çalışacak.

Fenerbahçe, 2013'te finalde Rusya'dan UMMC Ekaterinburg'a 82-56, 2014'te Türkiye'de büyük bir rekabet içinde olduğu Galatasaray'a 69-58 ve 2017'de ise Rusya'dan Dinamo Kursk'a 77-63 mağlup olarak ikincilikle yetindi.

Sopron Basket ise ligde bir kez final oynadı. Macar ekibi, 2017-2018 sezonunda finalde karşılaştığı UMMC Ekaterinburg'a yenilerek ikinci oldu.

Salon: Ülker Spor ve Etkinlik

Hakemler: Paulo Marques (Portekiz), Beniamino Manuel Attard (İtalya), Gatis Salins (Letonya)

Sopron Basket: January 11, Fegyverneky 12, Williams 16, Brooks 9, Hatar 10, Dolson 2, Jovanovic, Czukor, Aliz Varga

Fenerbahçe Safiport: Olcay Çakır Turgut 11, Iagupova 13, McBride 2, Sabally 9, Williams 5, Hartley 3, Zahui 12

1. Periyot: 16-6

Devre: 29-19

3. Periyot: 45-38

 

Fenerbahçe Safiport Euroleague finalini kaybetti... Şampiyon Sopron Basket

SOPRON’UN TARİHTEKİ İLK ŞAMPİYONLUĞU

Kulüp tarihinde 5’inci kez Dörtlü Final organizasyonunda yer almayı başaran Macaristan ekibi Sopron Basket, Fenerbahçe Safiport’u mağlup ederek 2’nci kez yer aldığı finalde ilk kupasını müzesine götürmeyi başardı. Macar ekibi daha önce 2017/2018 sezonunda finale yükselme başarısı göstermiş ama finalde UMMC Ekaterinburg’a kaybederek kupayı kazanamamıştı.

FİNAL MAÇININ EN DEĞERLİ OYUNCUSU GABBY WILLIAMS

Euroleague Kadınlar Finali’nin en değerli oyuncusu da karşılaşmanın bitimiyle birlikte belli oldu. Finalin en değerli oyuncusu Sopron Basket takımından Gabby Williams oldu. Williams karşılaşmayı 16 sayı, 4 ribaund, 3 asist ve 4 top çalma ile tamamladı. 25 yaşındaki oyuncu, ödülünü FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel’in elinden aldı.

Fenerbahçe Safiport Euroleague finalini kaybetti... Şampiyon Sopron Basket ile ilgili etiketler canlı izle Fenerbahçe Safiport Sopron euroleague woman
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.