Fenerbahçe, Avrupa'da galibiyete hasret... Samatta attı, Royal Antwerp 1 puanı kaptı

UEFA Avrupa Ligi'nin 3. haftasında Royal Antwerp'i ağırlayan Fenerbahçe, Belçika ekibinin bileğini bükemedi... Sezon başında Antwerp ekibine kiralanan Mbwana Samatta'nın golüne Enner Valencia'nın golleriyle karşılık veren ve ilk yarıda öne geçen Sarı-Lacivertliler, 2. yarıda yediği golü çıkartamayınca 2 puan kaybetti. Vitor Pereira'nın takımı henüz Avrupa'da galibiyetle tanışamadı.

2-2

Dk. 2 GOL! Fenerbahçe'de sezon başında Antwerp'e kiralanan Tanzanyalı golcü Mbwana Samatta, Kadıköy'e golle döndü. Belçika ekibi erken bulduğu golle 0-1 öne geçti. 28 yaşındaki santrfor attığı gol sevinci yaşamamayı tercih etti.

Dk. 20 GOL! Köşe vuruşunda Marsel Tisserand iyi yükseldi kafayı vurdu, kaleciden dönen topu Enner Valencia tamamladı. Fenerbahçe 1-1'i çabuk buldu.

Dk. 33 PENALTI! Ferdi Kadıoğlu'nun ara pasıyla ceza sahasına girmek üzere olan Enner Valencia, çizgi üzerinde düşürüldü ancak Bulgar hakem es geçti. VAR'ın uyarısıyla monitöre giden Ivanov bu kez penaltı dedi.

Dk. 36 PENALTI KAÇTI! Penaltıyı Enner Valencia kullandı, Ekvadorlu forvet topu direğe nişanlayınca Fenerbahçe öne geçme şansını kullanamadı.

Dk. 45 GOL! Enner Valencia bu kez penaltıyı kaçırmadı ve Fenerbahçe 0-1'den geri dönüp 2-1 öne geçti.

Fenerbahçe, Avrupa'da galibiyete hasret... Samatta attı, Royal Antwerp 1 puanı kaptı

Dk. 62 GOL! Fenerbahçe 3. golü ararken Antwerp'den beraberlik golü geldi. Bu yaz Anderlecht takımından transfer eidlen Pieter Gerkens skoru 2-2'ye getirdi.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu 3. maçında Royal Antwerp'le Kadıköy'de kozlarını paylaştı. Sarı-Lacivertliler, Belçika ekibini mağlup ederek ilk 3 puanını almak istiyordu ancak Trabzonspor yenilgisinin üstüne bir de Avrupa'daki kayıp eklendi.

Gruptaki ilk maçında Bundesliga ekibi Eintracht Farankurt'la 1-1 berabere kalan Vitor Pereira yönetimindeki Fenerbahçe, 90+3'te Dimitris Pelkas'la penaltıyı atamayınca 1 puana razı olmuştu.

İkinci maçta ise Kadıköy'de Yunanistan'ın köklü kulübü Olympiacos karşısında 3-0'lık şok bir yenilgi yaşayan Kanarya'nın puan kaybına tahammülü kalmadı.

Hafta sonu Süper Lig'de ezeli rakibi Trabzonspor'a deplasmanda 2-1 mağlup olarak liderliği kaptıran Sarı-Lacivertliler, taraftarını daha fazla üzmek istemiyordu ancak 1 puana razı oldu.

FENERBAHÇE: Altay, Tisserand, Min-jae Kim, Szalai, Luiz Gustavo, Sosa, Osayi-Samuel, Ferdi, Mesut Özil, Valencia, Berisha

ROYAL ANTWERP: Butez, Almeida, De Laet, Bataille, Vines, Verstraete, Yussuf, Gerkens, Fischer, Samatta, Frey

Fenerbahçe, Avrupa'da galibiyete hasret... Samatta attı, Royal Antwerp 1 puanı kaptı - Resim : 2

VİTOR PEREİRA KUPAYA ÇOK ÖNEM VERİYOR

Portekizli teknik direktör, UEFA Avrupa Ligi'ne ne kadar önem verdiğini her fırsatta dile getiriyor. Pereira, maçın basın toplantısında dün şunları söylemişti:

"Böyle kötü bir sonuç aldığınızda bir gün sonra yeni bir reaksiyon göstermeniz gerekiyor. Bir sonraki maçı düşünmeniz gerekiyor. Burası başka bir turnuva. Kafamızdaki çipi değiştirmek gerekiyor. Bu turnuvada daha çok tecrübeye ihtiyacımız var. Olympiakos maçında da bunu edindik. Sadece duygularla oynayamazsınız. Zekanızla da oynamanız gerekiyor. Taktiksel dengemizi kaybetmeden oynayıp, bir reaksiyon göstermemiz gerekiyor. Bu maçta 3 puan almanın çok önemli olduğunu biliyoruz."

Fenerbahçe, Avrupa'da galibiyete hasret... Samatta attı, Royal Antwerp 1 puanı kaptı ile ilgili etiketler Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi royal antwerp Vitor Pereira Mbwana Samatta Enner Valencia
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.