Fenerbahçe evinde Gaziantep FK'yı 3-1 mağlup etti.

Süper Lig'in 34. haftasında Gaziantep FK'yı ağırlayan Fenerbahçe, Mert Hakan Yandaş, Enner Valencia ve Sinan Gümüş'ün golleriyle 3-1 kazandı. Sarı-Lacivertliler Emre Belözoğlu yönetiminde Kadıköy'de 2'de 2 yaptı. G.Saray'la farkı maç fazlasıyla 4'e çıkaran Fenerbahçe, lider Beşiktaş'la da 4'e indirdi.

Fenerbahçe evinde Gaziantep FK'yı 2. yarıda bulduğu gollerle 3-1 mağlup etti. Sarı-Lacivertli ekibe 3 puanı getiren golleri Mert Hakan Yandaş, Enner Valencia ve Sinan Gümüş attı. Emre Belözoğlu'yla Kadıköy'de 2'de 2 yapan Fener, 3 maçta 7 puan topladı.

Orta sahada Luiz Gustavo'yu yedek bırakan ve santrforsuz oynayan Emre Belözoğlu'nun bu radikal değişiklikleri işe yaradı. İlk yarıda gol bulamamasına rağmen topa yüzde 75 sahip olan ve 5'i isabetli 8 şut çeken Kanarya, 2. yarıda da özlenen hücum futbolunu sergilemeyi başardı. 

Bu galibiyetle puanını 66 yapan Fenerbahçe, Galatasaray'la farkı maç fazlasıyla 4'e çıkarırken  lider Beşiktaş'la da 4'e indirdi. Sarı-Lacivertliler haftaya Başakşehir deplasmanında...

Son 5 maçında 10 puan toplayan ve Avrupa'ya göz kırpan Gaziantep ekibi ise Portekizli teknik adam Ricardo Sa Pinto'nun cezalı olduğu maçta 50 puanda kaldı. Kırmızı-Siyahlılar 35. haftada Kasımpaşa'yı ağırlayacak.

Dk. 11 KAÇTI! Sağ kanattan İrfan Can Kahveci'nin ortasında savunmadan seken top Mert Hakan Yandaş'ın önüne düştü. Mert Hakan'ın vuruşunda Djilobodji topu çizgiden çıkarttı. Seken topu Valencia tamamlamak istedi. Ama çerçeveyi bulamadı.

Dk. 33 BU DA KAÇTI! Sağ kanattan Caner Erkin'in kullandığı köşe vuruşunda Gökhan Gönül topu arka direğe aşırttı. Serdar Aziz yakın mesafeden vuruşunu yaptı ama topu üstten auta gönderdi.

Dk. 39 GOL İPTAL! Alexandru Maxim'in kullandığı köşe vuruşunda Djilobodji'nin indirdiği topa Dicko kale sahasında dokundu ve topu ağlara gönderdi. Hakem Mete Kalkavan, Djilobodji'nin kafaya çıkarken Attila Szalai'yi ittiğine hükmetti ve golü saymadı.

Dk. 41 OZAN TUFAN'DAN FÜZE! Uzaktan gollerine alıştığımız Ozan Tufan yayın az gerisinden çok sert vurdu, kaleci Günay Güvenç topu son anda çelmeyi başardı.

Fenerbahçe evinde Gaziantep FK'yı 3-1 mağlup etti.

Dk. 56 GOL! Rakip çıkarken baskıyla topu kazanan Fenerbahçe golü buldu. Pas arasını yapan isim Ozan Tufan, güzel bir pasla Mert Hakan Yandaş'ı kaçırdı, o da köşeye şık bir ayak içi vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0.

Dk. 66 GOL! Gaziantep FK kaleye yakın bir mesafeden serbest vuruş kazandı. Alexandru Maxim'in kullandığı serbest vuruşta Altay Bayındır topu çizgi üstünde tutamadı, VAR'dan gelen "Top çizgiyi geçti" kararıyla skor 1-1'e geldi. Frikikte baraj kurdururken yerden şutlara karşı Dimitris Pelkas barajın altına yatmıştı. Ancak Yunan oyuncu Altay'ın uyarısıyla ayağa kalktı. Bu değişiklik gole mal oldu. Yerden sert vuran Rumen yıldız, beraberliği sağladı.

Dk. 71 GOL! Fenerbahçe çok çabuk karşılık verdi... Caner Erkin kesti, Pelkas kafayla arka direğe aşırdı, Enner Valencia vurdu gol oldu: 2-1. Pelkas'tan 7. asist.

Dk. 90+5 GOL! Hızlı hücuma çıkan Fenerbahçe, 72'de oyuna giren Sinan Gümüş'ün golüyle maçı bitirdi: 3-1.

FENERBAHÇE: Altay, Gökhan, Serdar, Szalai, Caner, Sosa, Ozan, Mert Hakan, Pelkas, İrfan Can, Valencia

Emre Belözoğlu maçtan önce şöyle konuştu: "Geçen hafta kaybettiğimiz 2 puan, inanıyorum bu maça olumlu yansıyacak. İyi çalıştığımızı düşünüyorum. Biz kendi oyun anlayışımıza göre bir plan yaptık. Umarım karşılığını sahada alırız. Çok değerli oyunculara sahibiz. Oyunculara güvenimi hissettirmek isteyen bir teknik adam olmak istiyorum. Bugün böyle bir ilk 11 uygun gördük ekibimizle. Hamle şansımız var. Kenarda çok kaliteli oyuncularımız var."

GAZİANTEP FK: Günay, Djilobodji, Kenan Özer, Morais, Olkowski, Miranda, Mirallas, Rashid, Maxim, Vetrih, Dicko

Fenerbahçe evinde Gaziantep FK'yı 3-1 mağlup etti. ile ilgili etiketler Fenerbahçe Gaziantep FK Emre Belözoğlu İrfan Can Kahveci Ozan Tufan Ricardo Sa Pinto Mert Hakan Yandaş
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.