Derbiyi kazanan G.Saray, liderliği ele geçirdi

Galatasaray ezeli rakibi Fenerbahçe'yi Kadıköy'de tek golle mağlup etti. Hafta 2. sırada giren Sarı-Kırmızılılar, lider durumdaki Fenerbahçe'yi Mostafa Mohamed'in golüyle mağlup edip zirveyi ele geçirdi. Fatih Terim'in takımı yoluna 5'te 5'le devam ediyor.

Süper Lig'in 24. haftasında ezeli rakibi Fenerbahçe'yi Kadıköy'de 0-1 mağlup eden Galatasaray liderliği ele geçirdi. Sarı-Kırmızılılar'a 3 puanı getiren golü yeni transfer Mostafa Mohamed attı. 

Geçen sezon ezeli rakibini Kadıköy'de 3-1 mağlup ederek 18 yıllık talihsizliğini yenen Cim Bom, deplasmanda üst üste 2. Fenerbahçe zaferini yaşamış oldu. Maçı kazanıp G.Saray'la puan farkını 6'ya çıkarma şansını kullanamayan Sarı-Lacivertliler, sahadan mağlup ayrılarak averajla zirveyi kaptırdı. Erol Bulut'un takımı bu sezon Beşiktaş'a da Kadıköy'de 3-4 mağlup olmuştu.

Puanını 48'e yükselten Fatih Terim'in öğrencileri +29 averajla zirveyi ele geçirdi. Sarı-Kırmızılı takım 25. haftada Kasımpaşa'yı ağırlayacak.

9 maçlık (8 galibiyet, 1 beraberlik) yenilmezlik serisiyle derbiye çıkan Fenerbahçe ise bu sezon Kadıköy'de 4. kez mağlup oldu. 48 puanda kalan Sarı-Lacivertliler haftaya Fatih Karagümrük'le kozlarını paylaşacak.

Derbiyi kazanan G.Saray, liderliği ele geçirdi

FENERABAHÇE: Altay, Sangare, Serdar, Szalai, Caner, Ozan, Sosa, Valencia, Mert Hakan, Samuel, Samatta

GALATASARAY: Muslera, Linnes, Donk, Marcao, Saracchi, Taylan, Belhanda, E. Kılınç, Arda, Onyekuru, Mohamed

SAMATTA BOŞ KALEYE ATAMADI

Dk. 2 KAÇTI! Derbide ilk tehlike Fenerbahçe'den... Savunma arkasına atılan topla Samatta hareketlendi, kalesini terk eden Muslerayı geçen Tanzanyalı ceza sahası içinde boş kaleye topu gönderemedi. Mutlak gol kaçtı.

Dk. 11 Emre Kılınç ceza sahası dışından, iyi bir açıdan şansını denedi, kaleyi tutturamadı. Galatasaray'ın ilk gol girişimi...

 

Dk. 32 KAÇTI! Enner Valencia soldan ortaladı, kale ağzında bomboş durumdaki Osayi-Samuel ayak uzattı ama top kaleyi bulmadı. Fenerbahçe'nin yeni transferi ilk derbisinde gole çok yaklaştı.

Dk. 38 MUSLERA! Önce Samatta sonra Jose Sosa'nın şutunda Fernando Muslera gole izin vermedi. Uruguaylı kaleci sakatlıktan döndükten sonra kalesine gelen 19 şutun 17'sinda gole izin vermedi.

Derbiyi kazanan G.Saray, liderliği ele geçirdi - Resim : 2

Dk. 52 ALTAY ÇIKARDI! 2. yarının en net pozisyonu Galatasaray'dan... Henry Onyekuru yakın mesafeden gol vuruşunu yaptı, Altay Bayındır ayağıyla golü önledi. Sarı-Kırmızılılar'ın kaleyi bulan ilk şutu aynı zamanda...

Dk. 54 GOL! Galatasaray Mostafa Mohamed'in golüyle Kadıköy'de 0-1 önde... Mısırlı golcü ilk 11'de başladığı ilk maçta golünü attı. 24 yaşındaki santrfor, 28 farklı ülke vatandaşının gol attığu Fenerbahçe-Galatasaray derbilerinde gol atan ilk Mısırlı oldu.

Dk. 62 MUSLERA YEMİYOR! Ozan Tufan'ın füzesini Muslera çıkardı.

Dk. 68 MESUT ÖZİL GİRDİ Enner Valencia yerini Mesut Özil'e bıraktı.

Dk. 75 GOL İPTAL! Mesut Özil'in kullandığı serbest vuruşta Ozan Tufan topu kafayla ağlara gönderdi ancak VAR'dan ofsayt kararı çıktı.

MAÇTAN ÖNCE NE DEDİLER?

DeAndre Yedlin: "Arda olsun, Muslera olsun bana gerekli bilgiler verildi. Gençken, Amerika'da yaşarken bile bu derbiyi biliyordum. Bana bu maçların çok tutkulu geçtiği anlatıldı. Bu derbiyi ilk kez recrübe edeceğim için mutluyum. Süre alırsam elimden geleni yapmak istiyorum."

Erol Bulut: "Birkaç eksiğimiz var ama bu demek değil ki Fenerbahçe sahaya eksik çıkacak... Yerlerine oynayacak isimler de çok kaliteli. Takımda derbi tecrübesi oyuncu sayısı yeterince var. Yabancılar da geldikleri yerde çok derbi oynamış. Takım çok motive, her şeyiyle..."

Fatih Terim: "Maçla değil de başka şeylerle ilgili biraz konuşalım. Seyircisiz oynadığımızı düşünüyorduk ama baya seyirci var. Localar dolu. Takımımıza küfürler, bize küfürler... Hepsini tespit ediyoruz. Birileri yardımcı oluyor demek ki federasyondan...

Fernando Muslera sakatlıktan döndükten sonra oynadığı dört Süper Lig maçında kalesine gelen 17 şutun 15'ini kurtardı. Üzerindeki yukarı oku bulunan üst işareti
Fernando Muslera sakatlıktan döndükten sonra oynadığı 5 Süper Lig maçında kalesine gelen 20 şutun 17'sini kurtardı.
 
 

Süper Lig'de oynadığı son 9 maçın 8'ini kazanana ve hiç yenilmeyen lider Fenerbahçe, 24. haftada ezeli rakibi Galatasaray'ı ağırladı. Ara transfer döneminde eksiklerini takviye eden Sarı-Lacivertliler, derbiden galip ayrılıp zirvede puan farkını 6'ya yükseltmek istiyordu ancak başaramadı.

Henry Onyekuru başta olmak üzere devre arasında nokta transferler yapan Cim Bom ise Kadıköy'e 4 maçlık galibiyet serisiyle oldukça moralli gelmişti. Sarı-Kırmızılılar'da Onyekuru ilk 2 maçında müthiş bir performans sergilemişti. Fatih Terim'in takımı yoluna 5'te 5'le lider olarak devam ediyor.

MESUT ÖZİL'İN ASİSTİ VAR'A TAKILDI

Fenerbahçe'nin süper yıldızı Mesut Özil, derbide görev yaptı... Sarı-Lacivertli formayı ilk kez geçen hafta Hatayspor deplasmanında giyen 32 yaşındaki futbolcu, dün yaptığı Twitter paylaşımıyla derbi ateşini yakmıştı. Mesut, 63'te Mert Hakan Yandaş'ın yerine oyuna girdi.

Fenerbahçe'de diğer yeni transfer İrfan Can Kahveci'nin sakatlığı nedeniyle maçı tribünden izledi. Sarı-Lacivertli takımın formda ismi Dimitris Pelkas ile Fransız stoper Marcel Tisserand bu maçta forma giyemedi. Taraftarın en çok merak ettiği isim Luiz Gustavo ise bu maçta riske edilmedi.

Galatasaray'da tek eksik Sofiane Feghouli...

Derbiyi kazanan G.Saray, liderliği ele geçirdi - Resim : 4

Cüneyt Çakır, 13. kez Galatasaray-Fenerbahçe derbisine çıktı. 

Tecrübeli hakemin daha önce düdük çaldığı 12 maçta Fenerbahçe 6, Galatasaray ise 3 kez sahadan galibiyetle ayrıldı, 3 karşılaşma da berabere bitti.

Fenerbahçe bu maçlarda 16 gol atarken, Galatasaraylı ise 9 kez sarı-lacivertli fileleri havalandırdı.

Çakır, iki takım arasında düdük çaldığı maçlarda 12 kez kırmızı kartına başvururken, 68 kez de sarı kartını kullandı.

FIFA kokartlı hakem, Fenerbahçe ve Galatasaray'dan 6'şar futbolcuyu kırmızı kartla oyundan ihraç etti. Çakır ayrıca Galatasaraylı futbolculara 39, Fenerbahçeli oynuculara 29 sarı kart gösterdi.

Derbiyi kazanan G.Saray, liderliği ele geçirdi ile ilgili etiketler canlı yayın canlı izle link Fenerbahçe Galatasaray Mesut Özil Fatih Terim Erol Bulut Mostafa Mohamed
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.