Fenerbahçe-Beşiktaş maçı kaldığı yerden devam!

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçının kaldığı yerden devam etmesi bekleniyor.

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan ve çıkan olaylar nedeniyle 57. dakikada hakem Mete Kalkavan tarafından durdurulan kupa derbisi, daha sonra tatil edilmişti. TFF, önümüzdeki çarşamba günü toplanıp bir karar verecek. Peki, bu zirveden ne karar çıkacak? Çeşitli öngörüler ortaya atılırken, en ağırlık görüş maçın ertelendiği dakikadan itibaren yeniden oynatılması...

Fotomaç'tan alınan habere göre, bu görüşü savunanlar, TFF'nin geçen sezon aldığı bir kararı örnek gösteriyorlar... Geçtiğimiz yıl 30 Nisan'da Arsinspor ile Mardin 47 Spor arasında Erzurum'da oynanan 3. Lig'e terfi maçında benzer olaylar yaşanmış, saldırıya uğrayan Arsinspor kalecisi Ercan Ezgi hastaneye kaldırılmıştı.

Fenerbahçe-Beşiktaş maçı kaldığı yerden devam!

HUKUKÇULAR: BENZERLİKLER VAR

Müsabakanın hakemi Burak Taşkınsoy, Mardin 47 Spor'un 8-7 önde olduğu seri penaltı atışlarının yapıldığı sırada çıkan olaylar sonrasında maçı tatil etmişti. TFF Yönetim Kurulu, bu olay için toplanıp maçın yarım kaldığı şartlarda oynanmasına karar vermişti. TFF, bu karara ise Futbol Müsabaka Talimatı'nın 20'nci maddesini dayanak göstermişti.

25 Mayıs'ta kaldığı yerden yani penaltı atışlarıyla devam edilen maçı Arsinspor 11-10 kazanıp 3. Lig'e çıkmıştı. Spor hukukçuları ve bazı eski hakemler, iki olayın büyük benzerlik gösterdiğini, F.Bahçe-Beşiktaş maçının da kaldığı dakikadan, yani 57'den itibaren yeniden oynanmasının en doğru karar olacağını savunuyorlar.

DAHA VAHİM OLAYLAR YAŞANMIŞTI

30 Nisan 2017'de oynanan Arsinspor-Mardin 47 Spor arasındaki maçta da derbideki olaylara benzer hadiseler yaşanmış, yaralananlar olmuştu. Arsin kalecisi Ercan Ezgi, öfkeli taraftarların elinden güçlükle kurtarılmış, sonrasında hastaneye kaldırılmıştı.

Fenerbahçe-Beşiktaş maçı kaldığı yerden devam! - Resim : 2

KARAR BÜYÜK MERAKLA BEKLENİYOR

Olayları bakımından Arsinspor-Mardin 47 Spor maçıyla benzerlik taşıyan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi ile ilgili karar önümüzdeki çarşamba günü verilecek.Merakla beklenen kararın "Kaldığı yerden devam" şeklinde çıkması büyük ihtimal olarak görülüyor.

FATURA TARAFTARA

Fenerbahçe yönetimi, olaylardan dolayı kulübe ceza gelirse bunun maddi zararlarını tazmin edebilmek için mahkemeye gidecek. Yaşanacak tüm mali zararın karşılanması için olay çıkaran taraftarlar aleyhine suç duyurusunda bulunulacak. Yönetimin bu konuda detaylı bir çalışma yaptığı öğrenildi.

FUTBOL MÜSABAKA TALİMATI'NIN 20'NCİ MADDESİ NE DİYOR?

'Diğer Nedenlerle Müsabakanın Tamamlanamaması' başlıklı 20'nci madde, cezai müeyyideleri gerektiren durumları anlatan 19'uncu maddeye atıfta bulunarak, şöyle diyor:

1- TFF, 19. maddede belirtilen hallerin dışında ortaya çıkan zorlayıcı sebepler dolayısıyla müsabakanın yarıda kalması halinde yarıda kalan müsabakanın başka bir günde yarım kaldığı andaki şartlarla tamamlanmasına, yeniden oynanmasına veya müsabakanın yarıda kaldığı andaki sonucu ile tescil edilmesine karar verir.

2- Müsabakanın başka bir gün yarım kaldığı andaki şartlarla tamamlanmasına veya yeniden oynanmasına karar verildiği takdirde, kişilerin müsabakada yer alma uygunluğu açısından bu talimatın 18. maddesinde yer alan hükümler kıyasen uygulanır.

Fenerbahçe-Beşiktaş maçı kaldığı yerden devam! ile ilgili etiketler Fenerbahçe Beşiktaş
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.