Fenerbahçe Beko yarı finalde

Fenerbahçe Beko, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final maçında TOFAŞ'ı 98-87 mağlup etti ve seride durumu 2-0 yaparak yarı finalde Anadolu Efes ile eşleşti. Baştan sona üstün oynayan sarı- lacivertli takım, ilk yarıyı 49-38 önde tamamladı. Maç sonuna kadar üstünlüğünü koruyan Kanarya, parkeden 11 sayı farkla galip ayrıldı.

Karşılıklı basketlerle başlayan maçta Pierre ve Montley ile sayılar bulan Fenerbahçe Beko, 5'inci dakikada 16-9 üstünlük yakaladı. Sarı-lacivertli ekibin etkili savunmasına karşı skor üretmekte zorluk çeken TOFAŞ karşısında kalan dakikalarda iyi oyun sürdüren konuk ekip, çeyreği 26-13 önde bitirdi.

İkinci çeyrekte Fenerbahçe Beko, dış atışlarda etkili oldu. Pota altında Toure'yi etkili kullanan TOFAŞ, Manek'ten de skor katkısı alarak 15'inci dakikada farkı tek hanelere indirdi. İlk çeyreğe göre daha skorer bir görüntü çizen Bursa temsilcisine, sarı-lacivertli ekip, Hayes'in etkili performansıyla karşılık verince soyunma odasına üstünlükle girdi: 38-49.

Fenerbahçe Beko yarı finalde

Üçüncü çeyreğe iyi başlayan Fenerbahçe Beko, dış atışlarda etkili olmaya devam etti. Üç sayı gerisinden Hayes ve Pierre ile sayılar bulan sarı-lacivertliler, pota altından da Montley'i iyi kullandı. Ennis'in asist ve sayılarıyla konuk ekibin baskısını durduran TOFAŞ, bitime 1 dakika kala farkı bir anda 5 sayıya (60-65) indirse de Fenerbahçe Beko, Montley ve Biberovic ile sayılar bularak son periyota skor avantajıyla girdi: 60-70.

Son çeyrekte TOFAŞ'ta Başantrenör Orhun Ene, itirazları nedeniyle diskalifiye edildi. Yaşanan durum karşısında TOFAŞ oyundan koparken Fenerbahçe Beko durumu avantajlı hale getirdi. Baskılı oyununu sürdüren sarı-lacivertli ekip, parkeden galip ayrıldı: 87-98.

Fenerbahçe Beko yarı finalde ile ilgili etiketler Fenerbahçe Basketbol
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.