Marca'dan Fenerbahçe Beko analizi: Bir şampiyonun gün batımı

İspanya'nın ünlü spor gazetesi Marca'da, Fenerbahçe Beko'nun THY Euroleague'deki kötü gidişatına vurgu yapılarak, son olarak Zalgiris deplasmanında aldığı farklı yenilgi ile "dibe vurduğu" yazıldı. "Fenerbahçe: bir şampiyonun gün batımı" başlığıyla bir analiz haber yayımlayan Marca, Sarı-Lacivertliler'in 5 galibiyet, 10 mağlubiyetli performansıyla play-off'lara kalmaktan her hafta uzaklaştığını kaydetti.

Fenerbahçe Beko'nun geldiği nokta Avrupa basketbolunun gündeminde... THY Euroleague'de 5 yıl üst üste Final-Four oynayan Sarı-Lacivertliler'in bu sezonki performansı hayal kırıklığının ötesine geçemiyor. 

Son olarak, dün akşam Zalgiris Kaunas'tan 37 sayı fark yiyen Fenerbahçe Beko hakkında Marca gazetesinde yapılan analiz haberde "Fenerbahçe: bir şampiyonun gün batımı" başlığı kullanıldı.

İspanyol gazetisinde yapılan yorumda, "Çok uzak değil kısa bir zamana kadar Fenerbahçe, Avrupa'ya hükmediyordu. Art arda üç final ve bir şampiyonluk ile bu turnuvada büyük bir üstünlük kurdu ve Avrupa basketbolunun elitleri arasına girdi. Şimdi ise, 2017'de şampiyon olan, Avrupa Ligi'nin tozunu attıran takımla aynı olduğuna inanmak zor görünüyor" denildi.

Sarı lacivertli takımın yaz döneminde yaptığı köklü değişikliklerin ardından "kimsenin ondan ligde hakimiyet kurmasını beklemediğini ancak durumun beklenenden çok daha aşırı olduğunu" kaydeden Marca, "Fenerbahçe'nin dibe vurduğu, 37 sayı farklı Zalgiris yenilgisinin ciddi sonuçları olabilir" değerlendirmesini yaptı.

Gigi Datome ve Kostas Slouskas'ın ayrılması takımda büyük eksiklik oluştursa da en büyük zararın başantrenör Zeljko Obradoviç'in ayrılması olduğunu ileri süren Marca, Fenerbahçe'nin başına geçen Igor Kokoskov'un NBA kariyerinin ardından Avrupa'ya dönenler için "korkulan gerçeğin bir kanıtı" olduğunu savundu.

Analizin sonunda Fenerbahçe'nin sakatlıklar ve Kokoskov'un sistemine uyum sağlama sorunundan "bir karikatür haline geldiği" yorumu yapıldı.

Marca'dan Fenerbahçe Beko analizi: Bir şampiyonun gün batımı ile ilgili etiketler Fenerbahçe Beko THY Euroleague Igor Kokoskov
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.