Fenerbahçe Beko Baskonia'ya patladı

Marko Guduric ile farklı bir hava yakalayan Fenerbahçe Beko, Turkish Airlines Euroleague'deki galibiyetlerine devam ediyor. Son zamanlarda kötü oyunu ile eleştirilen De Colo'nun da son derece istekli göründüğü karşılaşmada sarı lacivertliler İspanyol temsilcisi Baskonia'yı farklı geçip ikili averajı da yakaladı. 96 sayı bulan Fenerbahçe'de en skorer isim ise 27 sayı ile De Colo oldu. Sarı lacivertliler ayrıca 29 asistle Euroleague'deki kulüp rekorunu da kırdı.

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines EuroLeague'in 19. haftasında TD Systems Baskonia’yı evinde konuk etti. Sarı lacivertliler zorlu geçmesi beklenen karşılaşmada İspanyol temsilcisini 20 sayı farkla 96-76 mağlup etti.

Fenerbahçe bu sonuçla, EuroLeague’deki üst üste 4., toplamda ise 9. galibiyetine imza attı.

Nando De Colo kaydettiği 27 sayıyla maçın en skorer ismi olurken; Jan Vesely 17, Lorenzo Brown da 14 sayıyla galibiyete büyük katkı verdi.

Fenerbahçe Beko, Baskonia karşısında takım halinde yaptığı 29 asistle EuroLeague’de kulüp rekorunu da kırdı. Sarı lacivertli takımın EuroLeague’de daha önceki asist rekoru 28’di. Bu asist sayısına 2010-2011 sezonunda Cholet’i 93-61 mağlup ettiği maçta ulaşmıştı.

Fenerbahçe Beko Baskonia'ya patladı

Karşılaşma öncesi Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımının eski antrenörlerinden (2007-2010) Bogdan Tanjevic’e, Fenerium’un katkılarıyla hazırlanan özel tasarım portre, Genel Menajer  Maurizio Gherardini tarafından verildi.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan maçı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ile Genel Sekreter Burak Çağlan Kızılhan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Sevil Zeynep Becan, Turhan Şahin, Mustafa Kemal Danabaş, Sertaç Komsuoğlu, Simla Türker Bayazıt ve İlker Dinçay da tribünlerden izledi.

Fenerbahçe Beko maça; Jan Vesely, Marko Guduric, Nando De Colo, Edgaras Ulanovas, Ahmet Düverioğlu beşiyle başladı.

Fenerbahçe Beko Baskonia'ya patladı - Resim : 2

Konuk ekibin üçlüğüyle başlayan mücadelede boyalı alanı etkili kullanan sarı lacivertliler, agresif savunmasının yanı sıra ribauntlarda da etkili oldu ve Vesely ile Nando De Colo’nun basketleriyle rakibine erken mola aldırdı: 4-3.

Mola sonrası sert savunmasıyla rakibin hücumda organize olmasına izin vermeyerek dış atışlara zorlayan Fenerbahçe Beko, boyalı alanı De Colo ve Vesely ile etkili kullanırken dış atışlarda da Edgaras Ulanovas ve Lorenzo Brown ile etkili oldu ve skoru 20-11'e getirdi.

Jarell Eddie’nin son saniye üçlüğüyle fark çift hanelere yükseldi ve Fenerbahçe Beko ilk periyodu 28-18 önde bitirdi.

İkinci periyot Baskonia’nın 3-8 serisiyle başladı ve koç Kokoskov duruma mola alarak el koydu. 31-26.

Fenerbahçe Beko’ya çalınan teknik faul sonrası farkın 1 sayıya indiği karşılaşmada De Colo ve Guduric’in peş peşe gelen üçlükleriyle skor farkı tekrar 8’e yükseldi ve İspanya temsilcisinden mola geldi: 45-37.

Fenerbahçe Beko son bölümde Guduric ve Brown’un üçlükleriyle farkı tekrar çift hanelere yükseltti ve devre biterken soyunma odasına 51-41 önde gitti.

Üçüncü periyoda sert savunmayla başlayan Fenerbahçe Beko, hücumda ise Vesely ile isabet buldu: 53-41.

Fenerbahçe Beko Baskonia'ya patladı - Resim : 3

De Colo ve Jarell Eddie’nin üçlükleriyle farkı açan sarı lacivertli takım, televizyon molasına gidildiğinde 63-49 öndeydi. (03:52).

Mola sonrası üçlüklerini Brown ile sürdüren Fenerbahçe Beko, periyodu 75-56 önde tamamladı.

Dördüncü periyot konuk ekibin 4-0’lık serisiyle başlayınca koç Kokoskov’dan erken mola geldi: 75-60.

Moladan Ahmet Düverioğlu’nun basketiyle dönen sarı lacivertliler hücumda ve savunmada oyunun kontrolünü tekrar eline geçirdi ve Nando De Colo’nun liderliğinde Ahmet’in önemli katkısıyla karşılaşmayı 96-76 kazandı.

Fenerbahçe Beko Baskonia'ya patladı - Resim : 4

Fenerbahçe bu skorla Baskonia karşısında ikili averajı da eline geçirmiş oldu. 

Çeyrek Skorları:

1.Çeyrek: 28-18
2.Çeyrek: 23-23
3.Çeyrek: 24-15
4.Çeyrek: 21-20

Fenerbahçe Beko (96): De Colo 27, Vesely 17, Brown 14, Guduric 9, Ahmet 8, Eddie 6, Pierre 6, Ulanovas 5, Perez 4.

Fenerbahçe Beko Baskonia'ya patladı ile ilgili etiketler Fenerbahçe Beko baskonia turkish airlines euroleague
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.