Fenerbahçe Beko 103 - 86 Anadolu Efes | Maçın özeti...

THY Euroleague'in 33. hafta maçında Anadolu Efes'i 103 - 86 yenen Fenerbahçe Beko play-off'a kaldı.

THY Euroleague'nin 33. haftasında Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes'i konuk etti. Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan karşılaşmadan 103 - 86 galip ayrılan Fenerbahçe, play-off'a kalmayı garantiledi. Anadolu Efes'in ise play-off şansı kalmadı. Bu sonucun ardından sarı-lacivertli ekip, 19’uncu galibiyetini elde ederken Anadolu Efes, 17’nci mağlubiyetini aldı. 

ANADOLU EFES, PLAY-OFF DIŞINDA KALDI

Turkish Airlines Euroleague’in 33’üncü haftasında deplasmanda Fenerbahçe Beko’ya 103-86 mağlup olan Anadolu Efes’in bu sonucun ardından bitime bir hafta kala play-off dışında kalması kesinleşti. Euroleague’de son 2 sezonu şampiyon olarak tamamlayan Anadolu Efes’in Zalgiris Kaunas'ın da sahasında Maccabi Tel Aviv’i mağlup etmesiyle ilk 8 sıra için herhangi bir şansı kalmadı.

ERGİN ATAMAN MAÇ SONUNU BEKLEMEDİ

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, maç sonunu beklemeden soyunma odasına gitti. Karşılaşmanın son 35 saniyesinde Fenerbahçe Başantrenörü Dimitris Itoudis’i tebrik eden ve karşılaşmanın hakemleriyle tokalaşan Ergin Ataman, maç sonucunu beklemeden soyunma odasına gitti. 

MAÇIN ÖZETİ:

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan karşılaşmaya ev sahibi ekip, Nick Calathes, Tyler Dorsey, Nigel Hayes-Davis, Dyshawn Pierre ve Johnathan Motley ilk 5’iyle başladı. Konuk ekibin ilk 5’i ise Vasilije Micic, Rodrigue Beaubois, Elijah Bryant, Will Clyburn ve Ante Zizic’ten oluştu. Karşılaşmaya ev sahibi ekip, Calathes’in bulduğu sayılarla başlarken Anadolu Efes ise pota altından sayılar üretti. Mücadelenin ilk 4 dakikası 7-7 eşitlikle geçildi. Motley’nin devreye girmesiyle pota altından sayılar bulmaya başlayan sarı-lacivertli ekip, periyodun bitimine 2.49 kala gelen televizyon molasına 15-13 önde girdi. Periyodun kalan bölümünde Dorsey’nin sayılarıyla farkı açan sarı-lacivertli ekip, ilk periyodu 23-17 önde kapattı.

İkinci periyoda çok daha etkili başlayan Fenerbahçe, Dorsey ve Jekiri’nin bulduğu sayılarla farkı açmaya başladı. Periyodun bitimine 6.14 kala Guduric’in sayısıyla sarı-lacivertli ekip maçta ilk defa farkı çift hanelere çıkardı ve rakibine molayı aldırdı: 34-24. Moladan Micic’in sayıları ile dönen Efes, M’Baye’nin de pota altında etkili olmasıyla bitime 3.34 kala farkı 4’e kadar indirdi: 38-34. Kalan bölümde Pierre ve Hayes-Davis ile farkı tekrardan açan sarı-lacivertli ekip, ilk yarıyı 48-40 önde geçti.

Üçüncü periyoda daha etkili giren Anadolu Efes, Larkin ve Micic’in skorer oyunuyla periyodun bitimine 5.12 kala farkı 2’ye kadar düşürdü: 56-54. Kalan bölümde Hayes-Davis ve Guduric ile hücumda etkili olan Fenerbahçe, karar periyoduna 72-64 önde girdi.

Son periyoda ev sahibi ekip Hayes-Davis, deplasman ekibi ise Clyburn’den bulduğu sayılarla başladı. Karşılıklı sayılarla geçilen periyodun son 6 dakikasına Fenerbahçe, 83-77 önde girdi. Kalan bölümde farkı açan Fenerbahçe Beko, Dorsey ve Pierre ile hücumda etkinliğini artırınca karşılaşmanın son 2 dakikasına 14 sayı farkla önde girdi: 97-83. Kalan bölümde üstünlüğünü koruyan sarı-lacivertliler, parkeden 103-86 galip ayrıldı.  

MAÇIN KARNESİ:

Salon: Ülker Spor ve Etkinlik.

Hakemler: Juan Carlos Garcia (İspanya), Damir Javor (Slovenya), Tomislav Hordov (Hırvatistan).

Fenerbahçe Beko: Calathes 14, Dorsey 17, Pierre 17, Hayes-Davis 26, Motley 11, Şehmus Hazer, Tarık Biberovic, Jekiri 8, Guduric 10.

Anadolu Efes: Micic 16, Beaubois 8, Bryant 7, Clyburn 21, Zizic 10, Larkin 13, Singleton, Pleiss 3, M'Baye 8.

1. Periyot: 23-17.

Devre: 48-40.

3. Periyot: 72-64.

 

Fenerbahçe Beko 103 - 86 Anadolu Efes | Maçın özeti... ile ilgili etiketler Fenerbahçe Beko Anadolu Efes EuroLeague
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.