Fenerbahçe 2-0 Galatasaray / Maç özeti ve golleri

Fenerbahçe Kadıköy'de Galatasaray'ı konuk ediyor. Zorlu derbinin ilk golü Van Persie'nin ayağından geldi ve ilk yarı 1-0 sarı-lacivertlilerin üstünlüğüyle bitti.

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Fenerbahçe sahasında Galatasaray'ı konuk etti. Robin van Persie'nin attığı golle ilk yarıyı önde kapatan sarı-lacivertliler, Hollandalı yıldız'ın 78. dakikadaki penaltısıyla farkı ikiye çıkarak derbiden 2-0 üstün ayrıldı. Zorlu derbinin tüm gelişmeleri, golleri ve geniş özetiyle lgili tüm haberleri anında bu haberde bulacaksınız.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

6. dakikada mücadelede ilk tehlikeli atağı ev sahibi Fenerbahçe geliştirdi. Hızlı şekillenen sarı-lacivertli takım atağında sağ kanatta topla buluşan Sow, bekletmeden ortasını yaptı. İki Galatasaraylı futbolcuyu geçen meşin yuvarlakla altıpas gerisinde uygun durumda buluşan Volkan Şen, şut atmakta geç kalınca araya giren Hakan Balta, topu kornere gönderdi.

9. dakikada Bruma'nın ceza sahası dışı sol çaprazdan sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Volkan Demirel'de kaldı.

31. dakikada ceza sahası sağ köşesinin hemen dışında kazanılan serbest vuruşu kullanan Van Persie'nin doğrudan kaleye gönderdiği top, uzak direğin üstünden auta gitti.

45. dakikada Fenerbahçe, mücadelede 1-0 öne geçti. Alper Potuk'un pasıyla sağdan ceza alanına giren Şener Özbayraklı, pasını penaltı noktası civarındaki Van Persie'ye aktardı. Hollandalı oyuncu, yerden gelen topa bekletmeden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-0

Karşılaşmanın ilk yarısı, ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

47. dakikada Sow'un sağdan ortasında Sabri Sarıoğlu'nun uzaklaştıramadığı top, ceza sahası yayı içindeki Volkan Şen'de kaldı. Bu oyuncunun, düzelttikten sonra sert şutunda Sabri'ye çarpan top kornere çıktı.

48. dakikada sağdan Alper Potuk'un kullandığı kornerde altıpas gerisinde iyi yükselen De Souza kafa vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.

56. dakikada Tolga Ciğerci, ceza sahası dışı sol çaprazdan sert vurduğu topu, üstten auta yolladı.

76. dakikada Tolga Ciğerci'nin geri pasında topu ayağından çıkarmakta geciken Serdar Aziz'e iki Fenerbahçeli futbolcu baskı yaptı. Bu oyunculardan De Souza, meşin yuvarlağı ceza sahası içinde kaparken, Serdar ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Bunun üzerine hakem Cüneyt Çakır, penaltı kararı verdi.

78. dakikada penaltı atışını kullanan Van Persie, meşin yuvarlağı kaleci Muslera'nın solundan filelerle buluşturarak, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti: 2-0

Karşılaşmanın kalan bölümünde iki takım adına da önemli bir gol pozisyonu yaşanmadı ve Fenerbahçe maçı 2-0 kazandı.

İLK 11'LER

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Şener, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali, Neustadter, Josef, Alper, Volkan Şen, Van Persie, Sow

YEDEKLER: Fabiano, İsmail, Stoch, Salih, Emenike, Fernandao, Aatif

TEKNİK DİREKTÖR: Dick Advocaat

GALATASARAY: Muslera, Sabri, Serdar, Hakan, Carole, Tolga, De Jong, Sinan, Sneijder, Bruma, Eren

YEDEKLER: Cenk, Yasin, Selçuk, Podolski, Chedjou, Semih, Cavanda

TEKNİK DİREKTÖR: Jan Olde Riekerink

Fenerbahçe Galatasaray / Maç özeti ve golleri

ADVOCAAT TERS KÖŞE YAPTI

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, derbide çıkardığı ilk 11'le şaşırttı. Deneyiml teknik adam Moussa Sow'u ilk 11'de oynatırken son haftaların formda oyuncusu Aatıf'ı ise yedek soyundurdu. Van Persie ile Sow'u yanyana oynatacak olan Hollandalı hoca, kanatlarda Volkan Şen ve Alper Potuk'u görevlendirecek. Advocaat ise orta saha ikilisini beklendiği gibi Josef ve Neustadler'den kurdu.

Aslanlar, tribünlerimizi selamladı. #GSlive pic.twitter.com/fFpQpSDLzK

— Galatasaray SK (@GalatasaraySK) 20 Kasım 2016

RIEKERINK'TEN DE JONG SÜRPRİZİ

Sürpriz yapan tek hoca Advocaat değildi. Hafif rahatsızlığı bulunan Selçuk İnan derbide yedek soyunurken yerine De Jong grevlendirildi. Sinan Gümüş geçen hafta olduğu gibi bu hafta da ilk 11'de k endine yer buldu. Başakşehir mağlubiyetinin suçlusu kabul edilen savunmaya da neşteri vuran Hollandalı hoca, Serdar Aziz'i ilk 11'de görevlendirdi. Chedjou ise yedeklerde yer aldı.

Alper Potuk'un 200. Süper Lig maçı

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Alper Potuk, Spor Toto Süper Lig'de 200. maçını Galatasaray derbisinde oynadı.

Alper, 2009 yılında ilk kez forma giydiği Süper Lig'de ikinci dalyasını derbide yaptı. Tecrübeli futbolcu Eskiheşirspor'da 106, Fenerbahçe'de ise 94 Süper Lig maçında görev aldı.

Öte yandan Alper Potuk, Süper Lig'de 3 hafta sonra ilk 11'de oynama şansı buldu.

Fernandao 8 hafta sonra takıma döndü

Fenerbahçe'nin Brezilyalı forveti Jose Fernandao, sakatlığını atlattı ve 8 hafta sonra maç kadrosuna dahil edildi.

Ligin 2. haftasında 28 Ağustos'ta Kayserispor maçının son dakikalarında sakatlanan Fernandao, daha sonraki 8 maçta da oynayamadı. Brezilyalı forvet yaklaşık 3 ay aradan sonra derbi kadrosunda yer alarak sahalara döndü.

Fenerbahçe 2-0 Galatasaray / Maç özeti ve golleri ile ilgili etiketler Fenerbahçe Galatasaray Maç özeti goller Van Persie 2-0 penaltı Josef de Souza
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.