Fenerabahçe Van Persie ile turladı

Beşiktaş ile Fenerbahçe dev derbide Vodafone Arena'da karşılaştı. Maçın geniş özetini ve gollerini karşılaşma bitiminde sitemizden izleyebilirsiniz.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş ile Fenerbahçe Vodafone Arena'da karşılaşıyor. Mücadelede ilk atak Lens ile sarı-lacivertlilerden gelirken Oğuzhan ile Van Persie'nin atışması dikkat çekti. 41. dakikada ise Van Persie'ye kafa atan Tosiç kırmızı kart gördü.

İkinci yarıda ise Van Persie'nin golü vardı. Lens'in ortasında topu filelere gönderen Hollandalı oyuncu sevincini Oğuzhan Özyakup'un önünde kayarak kutladı.

MAÇ ÖZETİ VE GOLLER

27. dakikada Cenk Tosun'un pasıyla ceza yayı önünde topla buluşan Talisca'nın şutunda top Kjaer'e çarparak kornere çıktı.

30. dakikada Gökhan Gönül'ün ceza sahası dışından sert şutunda meşin yuvarlak Volkan Demirel'de kaldı.

35. dakikada Beşiktaş maçtaki en net gol pozisyonunu yakaladı. Quaresma'nın sağdan içeri ortaladığı topla altı pasta buluşan Talisca'nın kafa vuruşunda top yandan auta çıktı.

38. dakikada Beşiktaş gole yaklaştı. Adriano'nun soldan ortaladığı topa Oğuzhan uzak mesafeden kafayla vurdu ancak meşin yuvarlak üst ağlarda kaldı.

39. dakikada siyah-beyazlılar Talisca ile bir kez daha şansını denedi. Brezilyalı oyuncunun uzak mesafeden çektiği şutta Volkan Demirel direk dibine uzanarak topu kornere çeldi.

40. dakikada kullanılan köşe vuruşunda Talisca'nın röveşatasında Volkan Demirel gole izin vermedi.

41. dakikada Van Persie ile Tosic arasında yaşanan gerginliğin ardından saha karıştı. Topsuz alanda Van Persie'nin Tosic'e yaptığı hareketin ardından Sırp oyuncu, Hollandalı futbolcunun yanına giderek kafasıyla ittirdi. Yaşananlar sonrasında hakem Ali Palabıyık, Tosic'i kırmızı kartla cezalandırdı ve Beşiktaş 10 kişi kaldı. Palabıyık, Van Persie'ye ise sarı kart gösterdi. Beşiktaşlı futbolcular ilk pozisyonda Van Persie'nin Tosic'e vurduğu gerekçesiyle hakeme yoğun itirazda bulundu.

Beşiktaş - Fenerbahçe derbi maçı özet ve golleri izle - kırmızı kart

Derbinin ilk yarısı golsüz sona erdi.

Van Persie attığı golden sonra sevincini Oğuzhan'ın önünde kayarak kutladı

KADROLAR

Stat: Vodafone Arena

Hakemler: Ali Palabıyık, Mehmet Cem Satman, Serkan Olguncan

Beşiktaş: Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic, Adriano, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Quaresma, Talisca, Babel, Cenk Tosun

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Alper Potuk, Lens, Sow, Van Persie

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe'yi ilk kez konuk etti

Beşiktaş, kupadaki maçla Fenerbahçe'yi Vodafone Arena'da ilk kez konuk etti.

Lig maçında bir kez daha sarı-lacivertli takımla stadında karşılaşacak siyah-beyazlı ekip, ilk yarının ilk derbisini rakibiyle Kadıköy'de karşılaşmıştı.

Beşiktaş, Dolmabahçe'de Fenerbahçe'yi son olarak 3 Mart 2013'te konuk etmişti. Siyah-beyazlı takım, stadının yıkılmasından önceki son derbi maçta rakibini Olcay Şahan'ın 90+3. dakikada attığı golle 3-2 mağlup etmişti.

Siyah-beyazlı futbolcular sahaya "Yetim gülerse dünya güler" yazılı pankartla çıktı.

Stat tamamen doldu

Beşiktaşlı taraftarlar, takımlarının kritik maçında Vodafone Arena tribünlerini tamamen doldurdu.

Maç öncesinde stat çevresinde başlayan coşkularını siyah-beyazlılar, karşılaşmanın başlamasıyla takımlarına büyük destek verdi.

Fenerbahçeli taraftarlar da kendilerine ayrılan bölümü tamamen doldurdu.

Her iki takımın taraftarları, zaman zaman tezahüratlarla birbirlerine sataştı. Taraftarların küfürlü tezahüratları da dikkati çekti.

Siyah-beyazlı taraftarlar ayrıca sezon başında Fenerahçe'den transfer edilen Gökhan Gönül'e büyük destek verdi. Taraftarlar, kadrolar anons edildiği sırada Beşiktaşlı futbolcular Quaresma ile Gökhan Gönül'e yoğun alkışlarla özel ilgi gösterdi.

Beşiktaş - Fenerbahçe derbi maçı özet ve golleri izle - video

Yoğun güvenlik önlemleri alındı

Dolmabahçe'deki karşılaşma için yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Diğer maçlarda olduğu gibi stat çevresindeki yollar trafiğe kapatılırken, taraftarlar tek tek aranarak stada alındı.

Fikret Orman'dan zabıtaya plaket

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, korsan ürüne karşı mücadele eden Beşiktaş Belediyesi Zabıta Müdürü Selçuk Bartınlı'ya teşekkür ziyaretinde bulundu.

Orman, ziyaret sonunda Bartınlı'ya korsan ürüne karşı verdiği mücadele nedeniyle plaket verdi.

Karşılaşmayı Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı da izledi.

Fenerabahçe Van Persie ile turladı ile ilgili etiketler Beşiktaş Fenerbahçe Derbi video özet golleri izle izle Oğuzhan Van Persie Türkiye Kupası kırmızı kart
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.