Fener balığının özellikleri nelerdir? Fener balığı fotoğrafları

Lophiidae familyasına ait bir balık türü olarak bilinen fener balığı, yüzünün önünden sarkan fener ile denizin derinliklerindeki karanlıkta ışık yaparak diğer balıkları avlar. Bu bağlamda, fener balığının özellikleri büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, fener balığının özellikleri nelerdir? Detaylar haberimizde...

Lophiidae familyasına ait olan ve yüzünün önünnden sarkan fener ile denizin derinliklerini bile aydınlatabilen fener balığının özellikleri büyük bir merakla araştırılıyor. Peki, fener balığının özellikleri nelerdir? Ayrıntılar haberimizde...

Fener balığının özellikleri nelerdir? Fener balığı fotoğrafları

FENER BALIĞININ ÖZELLİKLERİ NELERDİR? FENER BALIĞI FOTOĞRAFLARI

Fener balığının vücudu çok yassıdır, büyük bir kafası ve çok büyük bir ağzı vardır. Sırtında iki yüzgeci ve dikenleri vardır. Bu dikenlerin birisi diğerlerinden çok daha uzundur ve ağzının önüne kadar sarkar.

Bu dikenin ucunda bulunan ve fener balığı ile bir simbiyoz içinde yaşayan bakteriler, ışık üretirler. Fener balığı bu “fener”ini olta olarak kullanır; ışığı merak edip tam ağzına kadar yaklaşan küçük balıklardan beslenir. 300-350 metre derinliklerde yaşarlar.

Fener balığının özellikleri nelerdir? Fener balığı fotoğrafları - Resim : 2

Fener balığı çok lezzetli bir balıktır, ve eti pişirildikten sonra bile hala beyaz ve sağlam kalır. İspanya’da “Rape” isimi ile, İtalyada ise “coda di Rana Pescatrice veya coda di rospo” isimi ile restoranların kartlarında bulunur.

Ortalama 40 ila 60 cm boyunda olurlar. Tutulmuş olan en büyükleri 150 cm dir. Üreme zamanları mart ayından ağustos ayına kadar uzanır.

Fener balığının özellikleri nelerdir? Fener balığı fotoğrafları - Resim : 3

Bazı türler, bir dişi bulmayı başaramadıkları durumda kendileri dişiye dönüşür ve devasa boyutlara ulaşır

Fener balığının özellikleri nelerdir? Fener balığı fotoğrafları ile ilgili etiketler balık fener balığı deniz canlıları
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.