Fehmi Koru: Faizle uğraşırken dini argümanlar kullanmak dine zarar veriyor!

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yakın dostu gazeteci Fehmi Koru, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz yaklaşımını eleştirmek için kaleme aldığı köşe yazısında tepki toplayacak ifadeler kullandı. Kur'an-ı Kerim'de kesin ve net bir dille yasaklanan "faiz" konusuna değişik bir bakış getiren Koru, "Faizle uğraşırken dini argümanlar kullanmak dine zarar veriyor!" dedi.

Türk ekonomisi son yıllarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yüksek faiz konusunda amansız bir mücadele içinde...

Erdoğan uzun yıllardır, yüksek faize dayalı bir ekonomik sistemin sağlıklı sonuçlar vermeyeceğini belirterek, ekonomi politikalarının bunun üzerine kurulmasını tavsiye ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir süre önce de bu konuda İslami referanslar göstererek, "Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusura bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam. Bu görevde olduğum sürece faiz ve enflasyonla mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Bu konuda nas ortada. Nas ortadayken sana, bana ne oluyor?" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın açıklamasında İslam terminolojisinde sıkça kullanılan "nas" ifadesini tercih etmesi de kimi çevrelerce eleştirilmişti.

"FAİZİ KORONAVİRÜS GETİRDİ"

Bu konuda 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yakınlığı ile bilinen Fehmi Koru'dan tepki toplayacak yorumlar geldi.

Bugün, "Faiz sıfırlanmak isteniyorsa tutulan yol yanlış…" başlığını taşıyan bir köşe yazısı kaleme alan Koru şu ifadeleri kullandı;

"Ekonomisi ‘enflasyon’ hastalığına düçar olmamış ülkelerin faiz diye bir derdi yoktur. Faizi dünya ekonomisine Korona virüsü geri getirdi. Halkı rahatlatmak için bol para bocalandı gelişmiş ülkelerde; o uygulama da enflasyonu artırıcı sonuçlar doğurdu.

Şimdi alınan tedbirlerle, ABD ve Almanya gibi ülkeler, Korona etkisiyle uyguladıkları finansal politikalar yüzünden artmış olan enflasyonu yeniden sıfırlayabilmek için çaba gösteriyor. Başardıklarında, onlarda ve benzeri ülkelerde faiz yeniden etkisini yitirecektir.

Demem o dur ki, Türkiye’de aşırı yüksek olan faizden rahatsızlık duyan ve ‘faizle mücadele’ etme görevini üstlendiğini her fırsatta ifade eden siyasiler, savlarını kuvvetlendirmek için konuyu din ile irtibatlamaktan vazgeçebilirler."

FAİZ HAKKINDA TARTIŞMA YARATACAK YORUM...

Faizi sıfırlamak veya asgariye indirmek isteyenlerin, her şeyden önce, "faizden daha fahiş halde bulunan" enflasyonu ortadan kaldırmaya çalışması gerektiğini savunan Koru "Enflasyon sıfıra yaklaştığında faizin dert haline dönüşmesi de sona erecektir. " dedi.

Bu savını "tane tane" anlatmak için kollarını sıvayan Koru yazısının devamnda ise Bakara ve Nisa surelerinde kesin bir dille yasaklanan "faiz" konusu hakkında şunları kaydetti;

"Faizle doğrudan uğraşılacağına, onu ekonomiden dışlamak isteyen politikacılara düşen, enflasyona düşman muamelesi yapmaktır. Enflasyonu sıfıra yaklaştırsınlar faiz kendiliğinden sorun olmaktan çıkar.

Tezimin doğruluğunu sınamak için, Korona-öncesi Batı’nın gelişmiş ülkelerinin ekonomilerine ve aynı ülkelerin Korona etkisiyle yükselmiş enflasyonla mücadelesine bakılması yeter.

Faizle uğraşmanın maliyeti yüksek. Bunu yaparken dini argümanlar kullanmak ise dine de zarar veriyor."

 

Fehmi Koru: Faizle uğraşırken dini argümanlar kullanmak dine zarar veriyor! ile ilgili etiketler Fehmi Koru Cumhurbaşkanı Erdoğan İslam faiz nas
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.