FED'in sıkı politikaları kripto paralara yatırımı azaltıyor

Amerikan Merkez Bankası FED’in yüksek enflasyon karşısında para politikalarında tutumluluğa yönelmesi sonrasında kripto para birimleri inişe geçerken, yatırımcıların bir kısmı düşük seviyeleri alım fırsatı olarak değerlendiriyor.

Kripto para birimleri iki haftadır gerileme ve toparlanma döngüsünü sürdürürken, yatırımcıların çoğunluğunun mevcut görünümü riskli olarak değerlendirip Bitcoin ve Ethereum gibi öncü birimlerden kaçınmaya başladığı görüşü pazarda hakim durumda.

FED’in varlık alımlarını azaltma kararını duyurması ve IMF’nin kanun makamlarına yönelik kripto birimler için düzenlemelerin yürürlüğe konması çağrısından sonra değerler inişe geçti. Yine de bu durum piyasadaki uzun vadeli yatırımcıların yine Bitcoin ve Ethereum’a yatırım yapmasına engel olmuyor.

Düşüş eğilimi süren Bitcoin ve Ethereum, şu sıralar sırasıyla 49 bin 300 dolar ve 4050 dolar dolaylarında el değiştiriyor.

BITCOIN KASIM AYINDA ZİRVEYİ GÖRMÜŞTÜ

Önceki hafta yaşadığı hızlı düşüşü bir nebze toparlayıp geçtiğimiz hafta 50 bin dolar seviyesinin üstüne çıkan Bitcoin, bunu koruyamayıp 48 bin dolar dolaylarına kadar düşmüştü.

2021 yılına 28 bin dolar fiyatlandırma ile başlayan kripto birim, geçtiğimiz Kasım ayında 69 bin dolar seviyesini aşıp tarihi zirvesine ulaşmıştı.

FED'in sıkı politikaları kripto paralara yatırımı azaltıyor ile ilgili etiketler Bitcoin IMF kripto para birimleri ethereum Fed
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.