Fed'in faiz kararı öncesi beklentiler ne yönde?

Dünya piyasaları Fed'in faiz kararını beklerken, toplantı kararı Türkiye saat ile 22'de açıklanacak.

ABD Merkez Bankası (Fed) Aralık ayı faiz toplantısını bugün düzenleyecek.

Geçtiğimiz ay tahvil alımlarını aylık 15 milyar dolar olan azaltılacağının duyurulmasının ardından bu politika tutarında değişime gidilip gidilmeyeceği takip edilecek. Fed Başkanı Jerome Powell'ın önümüzdeki yıl için faiz artışı konusunda vereceği izlenimlerde toplantının ilgiyle takip edilecek unsurlarından olacak.

Powell mevcut iktisadi görünümde daha hızlı varlık alımı azaltımına hazır olunduğunu aktarıp beklentilerin üzerinde seyreden enflasyonun geçici olduğunu kanaatinde olmadıklarını belirtmişti.

Fed'in faiz oranlarında bir değişikliğe gitmesi beklenmezken, 40 yıllık bir süreçte en yüksek oranda gözlenen enflasyon ve rekor düzeydeki üretici fiyatları ile mücadele etme amacıyla Fed'in geçen ay duyurduğu tahvil alımlarının azaltılmasına hızlanarak devam edilmesi öngörülüyor.

Fed'in faiz kararı öncesi beklentiler ne yönde? ile ilgili etiketler Fed para politikası faiz oranları jerome powell
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.