FED faize ve tahvil alımlarına dokunmadı

Amerika Merkez Bankası FED, beklentiler dahilinde politika faizini yüzde 0-0,25 aralığında sabit bırakırken, tahvil alımıyla ilgili sözlü yönlendirmesinde de değişikliğe gitmedi.

ABD Merkez Bankası (Fed), beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bıraktı. Varlık programını ise aylık en az 120 milyon dolar olarak sürdürdü.

Federal Açık Piyasa Komitesi'nden yapılan yazılı açıklamada "Ekonomik faaliyetlerde ve istihdam piyasasındaki iyileşmenin hızı son aylarda yavaşladı, özellikle pandemiden daha fazla etkilenen sektörlerin yol açtığı zayıflık bunda etkiliydi" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, kamu sağlığı krizinin ekonomik aktivite üzerinde baskı yaratmaya devam ettiği vurgulanırken, görünüme yönelik de riskler yarattığı ifade edildi.

Bir ay vadeli düzenli repo ihalelerinin sona erdirildiğini belirten Fed, büyük ölçekli, gecelik repo operasyonlarının devam edeceğini açıkladı.

Faiz kararı oy birliğiyle alındı.

FED faize ve tahvil alımlarına dokunmadı ile ilgili etiketler Fed faiz artırımı
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.