Fazıl Say'ın ardından şarkıcı Sıla da organlarını bağışladığını duyurdu

Geçtiğimiz günlerde organlarını bağışladığını duyuran 51 yaşındaki dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say'ın ardından 41 yaşındaki şarkıcı Sıla da organlarını bağışladığını duyurdu.

Sıla, sosyal medya hesabından organ bağışı yaptığını duyurdu. Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Sıla, organ bağışını yaptığını söyleyerek, takipçilerine de Organ Bağışı yapmaları konusunda çağrıda bulundu.

Organ bağışı belgesi ile poz veren Sıla yaptığı paylaşımda, "Beşiktaş İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden biraz önce çıktım. Belki bir gün birine hayat veririm umuduyla organ bağışımı yaptım. Vesile olduğun için çok teşekkür ederim Ece. Başında durduğun, peşinden koştuğun amaç öyle yüce ki Ece Dağıstan... İsteyen kimse kendini tutmasın. Birinin nefesi olabileceğini bilerek yaşamak mutluluk ve çare dolu." ifadelerini kullandı.

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sıla (@silagencoglu)'in paylaştığı bir gönderi

Ece Dağıstan, Sıla'nın paylaşımını altına ''5 dakikanı ayırarak belki de bir ömür bağışladın, kim bilir?'' notunu düşerken Fazıl Say ise 'bravo' yorumunda bulundu.

Ünlü piyanist Fazıl Say'ın eşi Ece Dağıstan Say, organ bağışıyla ablasının hayatını kurtarmıştı. Ece Dağıstan Say böbrek yetmezliği çeken ablası Ceyda Dağıstan'a böbreğini vermişti. Fazıl Say da geçtiğimiz günlerde organ bağışı yaptığını duyurarak şu ifadelere yer vermişti:

''Bu naklin gerçekleşeceğini ilk günden beri biliyorduk. Tek dileğim, böbrek verebilecek kondisyonda olmamdı. Maalesef ben de bir sağlık sorunu yaşamıştım; ameliyat ve radyoterapi gibi süreçlerin yanında 5 sene boyunca bir ilaç kullanmak zorundaydım. Donör olacağımı duyduğum an hayatımın en mutlu anıydı. Donör olmak benim için bir karar almak değildi; bu sadece hayatımda en sevdiğim insana can olmak gibi duygular yarattı bende. İkimiz de çok şanslıydık ki, iki kardeşin doku uyumu adeta bir anne kız doku uyumu kadar yüksek seviyedeydi. Benim hayatımda hiçbir değişiklik olmadı, hatta belki de verdiği motivasyon kaynaklı çok daha aktif bir yaşama geçtim diyebilirim. Ablam da gayet iyi, birçok kısıtlaması kalktı. Kendine elbette iyi bakıyor ve kontrollerini düzenli yapıyor. Güzel, huzurlu bir hayat yaşıyor.''

Fazıl Say'ın ardından şarkıcı Sıla da organlarını bağışladığını duyurdu ile ilgili etiketler Sıla Gençoğlu Fazıl Say Ece Dağıstan Organ bağışı Sıla
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.