Faturalar ertelendi mi? Doğalgaz elektrik su fatura erteleme başvurusu nasıl yapılır?

Türkiye'de tam kapanma süreci bugün saat 19:00 itibariyle başladı. 17 gün sürecek tam kapanmada peş peşe sorular da vatandaşlar tarafından araştırılmaya başland. Faturalar ertelendi mi sorusu vatandaşlar tarafından araştırılırken konuyla ilgili müjde enerji yönetimi ve tedarikçiler tarafından yapıldı. Peki doğalgaz, elektrik ve su faturaları ertelendi mi?

Tam kapanmada faturalar ertelendi mi merak ediliyor. 17 gün sürecek sokağa çıkma yasağında alınan kararlar da vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Faturalar ertelendi mi sorusuna cevap arayan vatandaşlar konuyla ilgili karaları haberimizde bulabilirler.

FATURALAR ERTELENDİ Mİ?

Doğalgaz, su ve elektrik faturalarının nasıl ödeneceği sorgulanırken, tam kapanma sürecinde kesinti olmayacağı ve elektrik ve doğal gaz faturalarının son ödeme tarihleri ertelendiği bildirildi.

BORÇ NEDENİYLE ELEKTRİK VE DOĞAL GAZ KESİNTİSİ OLMAYACAK

Elektrik ve doğal gaz faturalarının son ödeme tarihleri ile ilgili değişikliğe gidildi. Enerji yönetimi dağıtım ve tedarikçilere gerekli bilgiler iletti.

Milliyet'te yer alan habere göre, konut ve ticarethanelerin aylık 2 bin lirayı aşan ve ödenmeyen faturaları nedeniyle tam kapanma sürecinde kesinti olmayacak. Tam kapanma süresince ödeme olanağı bulamayan müşteriler ve genelge kapsamında kapalı olan iş yerleri için borçtan dolayı kesme işlemi yapılmayacak.

ELEKTRİK ARIZA KAYITLARI ALINACAK

Tam kapanma sürecinden zorunlu olmadıkça elektrik kesintisi olmayacak. Elektrik ve doğal gaz sayaç okuma faaliyetleri devam edecek. Bu süreçte müşteri hizmetleri dönüşümlü olarak hizmet vermeye devam ederken, arıza gibi durumlara ise müdahale edilecek.

Genelgede yer alan "Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesi"nde söz konusu şirketlerin çalışanları için şu detay yer aldı;

"Doğalgaz, elektrik, petrol sektöründe stratejik olarak faaliyet gösteren büyük tesis ve işletmeler (rafineri ve petrokimya tesisleri ile termik ve doğalgaz çevrim santralleri gibi) ile bu yerlerde çalışanlar,

Elektrik, su, doğalgaz, telekomünikasyon vb. kesintiye uğramaması gereken iletim ve altyapı sistemlerinin sürdürülmesi ve arızalarının giderilmesinde görevli olanlar ile servis hizmeti vermek üzere görevde olduklarını belgelemek şartı ile teknik servis çalışanları sokağa çıkma yasağından muaf olacak"

SU FATURALARI ERTELENDİ Mİ?

Su faturalarının ertelenip ertelenmediğine yönelik henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

Faturalar ertelendi mi? Doğalgaz elektrik su fatura erteleme başvurusu nasıl yapılır? ile ilgili etiketler doğal gaz faturalar ertelendi mi doğalgaz faturası elektrik faturası
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.