Fatih'in yabancı çalışanlarına AB'den tehdit

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, cuma günü dünyaya ilan edilen Karadeniz'deki doğal gaz keşfi sonrasında son 2 yıl içinde Türkiye'nin aramalarını durdurmaya yönelik yaşanan skandal bir gelişmeyi anlattı. Avrupa Birliği tarafından başta kendisi olmak üzere birçok yöneticiye yaptırım uygulandığını anlatan Dönmez, kendileri ile birlikte yabancı uyruklu çalışanlara da büyük baskılar yapıldığını bu kişilerinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçtiklerini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez TRT Haber'de Karadeniz'deki dev keşfe ilişkin detayları anlatırken bu günlere Türkiye'nin önünü kesmeye yönelik ne tür engellemeleri aşarak geldiğine çarpıcı bir örnekle anlattı. 

Dönmez'in anlattığı skandal olaya göre Türkiye'nin enerji ülkesi olmasının önünü kesmek için her yolu deneyen ise Avrupa Birliği

İşte Bakan Dönmez'in AB'nin çirkin yüzünü ortaya koyan skandal girişimleriyle ilgili anlattıkları:

"Bu 1-2 yıllık süre içerisinde ilk önce şahsımın da içinde bulunduğu bir ambargoyla, yaptırımla karşı karşıya kaldık, sonrasında Avrupa Birliği’nin Türkiye Petrolleri’nde çalışanlara ve yöneticilere dönük birtakım yaptırımları oldu. Bununla da yetinmediler, orada yabancı uyruklu çalışanlarımızı, bazıları bunların servis aldığımız firmalarda çalışanlar, onların da evlerine ve ailelerine gitmek suretiyle, eşlerinizi arayın, orada çalışmasınlar.

Bunlar Avrupa’da yerleşik aileler. Yani iş bulmuş, profesyonel iş dünyası, gelmiş burada çalışıyor, ki petrol endüstrisi zaten uluslararası ölçekte, yani şu anda bizde Hindistan’dan Avrupa’nın çeşitli ülkelerine kadar birçok uyruğa tabi çalışanlarımız da var, onların evlerine gitmek suretiyle bir yerde tacizde bulunuyorlar. Ama onlar da buradaki çalışma ortamından gayet son derece mutlular ve bunlardan da 2 tanesi biz burada mutluyuz, ailelerimizle de görüştük, kabul ederseniz biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak istiyoruz diye başvurdular. Biz de hayhay dedik ve nitekim şu anda onlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak yine bizim T.C. uyruklu personelimiz olarak çalışmalarına devam ediyorlar."

Fatih'in yabancı çalışanlarına AB'den tehdit ile ilgili etiketler Fatih Dönmez Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı doğal gaz Avrupa Birliği

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.