Fatih Terim'in yeni prensi Işık Kaan Arslan, Giresunspor maçında Luyindama'yı kesti

Galatasaray, Süper Lig'in 20. haftasında evinde oynadığı Giresunspor maçına altyapıdan yetişen Işık Kaan Arslan'la çıktı. Sarı-Kırmızılı formayla ilk kez bir Süper Lig maçına ilk 11'de çıkan 20 yaşındaki stoper, Christian Luyindama yedek kulübesindeyken tercih edildi. Teknik direktör Fatih Terim, oyuncusundan övgüyle söz etti.

Galatasaray altyapıdan bir oyuncu daha çıkarmaya hazırlanıyor... Süper Lig'in 20. haftasında Giresunspor'u ağırlayan Sarı-Kırmızılılar'da 20 yaşındaki stoper Işık Kaan Arslan, maça 11'de başladı.

Teknik direktör Fatih Terim, maç öncesi yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada genç isimden övgüyle söz etti. Terim, "Kaan sezon başından beri bizle çalışıyor. Geçen sezon da almıştım onu A Takım'a... İyi de gidiyor. Bizim projemizin en önemli tarafı bu; doğru zamanda, inandığımız zamanda şans vermek. Luyindama kulübedeyken hem de. Hata yapsın, arkasında hocası var, takım arkadaşları var. Hata yapa yapa gelişecekler" ifadelerini kullandı.

Sarı-Kırmızılılar altyapıdan yetiştirdiği milli stoper Ozan Kabak'ı henüz 19 yaşındayken 11 milyon euro bonservisle Stuttgart'a satmıştı.

Fatih Terim'in yeni prensi Işık Kaan Arslan, Giresunspor maçında Luyindama'yı kesti

İLK MAÇINDA SAKATLANDI

Genç maçın başında sakatlandı ve oyuna devam edemedi. Arka adalesinden sakatlık yaşayan Kaan, 17. dakikada yerini Luyindama'ya bıraktı. Türk Telekom Stadyumu, oyundan çıkarken Işık Kaan Arslan'ı alkışladı.

Sarı kırmızılı takım, GZT Giresunspor karşısında 10 eksik futbolcuyla sahada yer aldı. Ev sahibi ekipte koronavirüs izolasyon süreci devam eden Taylan Antalyalı, Patrick van Aanholt, Alpaslan Öztürk ve Fatih Öztürk, Afrika Uluslar Kupası’na giden Sofiane Feghouli ve Mostafa Mohamed, sakatlıkları bulunan Fernando Muslera ve Mbaye Diagne ile sarı kart cezaları olan Kerem Aktürkoğlu ile Marcao kadroda yer almadı.

SACHA BOEY DÖNDÜ

Galatasaray’ın sezon başında kadrosuna kattığı Fransız sağ bek oyuncusu Boey, uzun bir aranın ardından formasına kavuştu.

29 Ağustos 2021’de Kasımpaşa ile oynanan Spor Toto Süper Lig 3.hafta karşılaşmasında sakatlık geçiren, sonrasında tedavinin ardından takımının 30 Eylül 2021’de Marsilya ile deplasmanda oynadığı UEFA Avrupa Ligi müsabakasında forma giyen Boey, bu maçta da sakatlığının nüksetmesi sebebiyle oyuna devam edememiş ve bu sezon toplamda 22 maçta takımını yalnız bırakmıştı.

Tedavi süreci için yurt dışına giden Boey, tam sağlığına ulaştıktan sonra GZT Giresunspor karşısında ilk 11’de yer aldı.

Fatih Terim'in yeni prensi Işık Kaan Arslan, Giresunspor maçında Luyindama'yı kesti ile ilgili etiketler Galatasaray Fatih Terim giresunspor Işık Kaan Arslan
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.