Fatih Terim döndü ama Galatasaray hala kayıp! Giresunspor'dan bir zafer daha...

Süper Lig'in 20. haftasında Galatasaray ile Giresunspor karşı karşıya geldi... Son 8 maçında 1 kez kazanabilen Sarı-Kırmızılılar 11 eksikle çıktığı maçta Karadeniz ekibin 0-1 mağlup oldu.. Beşiktaş'ı İstanbul'da 4 golle mağlup eden, Fenerbahçe'ye de kök söktüren Hakan Keleş'in takımı, tarihinde ilk kez Galatasaray galibiyeti elde etti.

0-1

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

11. dakikada topla buluşan Flavio, soldan bindiren Sergio’yu gördü. Soldan son çizgiye inen bu futbolcu penaltı noktası üzerindeki Suleymanov’a çıkardı. Suleymanov’un bekletmeden vuruşunda direğe de çarpan top filelere gitti. 0-1

34. dakikada Ömer Bayram’ın soldan kullandığı kornerde iyi yükselen Halil kafayı vurdu ancak Okan son anda gole engel oldu. Dönen topu savunma bir kez daha kornere yolladı.

44. dakikada sol kanatta topla buluşan Morutan rakibinden sıyrılıp arka direğe ortaladı. Bu noktada topla buluşan Emre Kılınç, direkt kaleye göndermek istedi ancak istediği gibi vuramayınca meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

Galatasaray, Süper Lig'de 20. ve 2. yarının ilk haftasında bugün sahasında GZT Giresunspor ile karşılaştı. Nef Stadı'nda oynanan maçı hakemi Arda Kardeşler yönetti.

Süper Lig'de istediği performansı sergileyemeyen sarı-kırmızılı takım, ilk yarıyı 7 galibiyet, altışar beraberlik ve mağlubiyetle tamamlamıştı. 19 maçta 27 puan toplayarak 10. sırada yer alan Galatasaray, lider Trabzonspor'un 22 puan gerisinde bulunuyor.

Ligin ilk yarısında 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 9 yenilgiyle 22 puan toplayan Karadeniz ekibi ise 14. sırada yer aldı.

İki takım arasında ligin ilk yarısında Giresun'da yapılan maçı Galatasaray 2-0 kazanmıştı.

GALATASARAY: İsmail, Boey, Işık Kaan, Nelsson, Ömer, Berkan, Cicaldau, Emre, Morutan, Babel, Halil

GİRESUNSPOR: Okan, Hayrullah, Sergen, Alexis, Aziz, Pelupessy, Zeki, Flavio, Shapi, Serginho, Balde

11 FUTBOLCUSUNDAN YARARLANAMADI

Galatasaray'da 11 futbolcu, farklı nedenlerle yarınki karşılaşmada forma giyemedi.

Koronavirüs testleri pozitif çıkan ve tedavi ile izolasyon süreçleri devam eden Patrick van Aanholt, Alpaslan Öztürk, Fatih Öztürk ve Taylan Antalyalı, GZT Giresunspor'a karşı sahaya çıkamadı

Sakatlıkları bulunan Fernando Muslera, Mbaye Diagne ve Christian Luyindama ile sarı kart cezalıları Marcao ve Kerem Aktürkoğlu formasını terletemedi.

Afrika Uluslar Kupası için Cezayir Milli Takımı kadrosunda bulunan Sofiane Feghouli ile Mısır Milli Takımı kampına katılan Mustafa Muhammed de süre alamadı.

Galatasaray'da ayrıca yardımcı antrenör Selçuk İnan ile maç analiz sorumlusu Cihan Ünal da koronavirüs testleri pozitif çıktığı için görev yapamadı.

TERİM, SÜPER LİG'E DÖNDÜ

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, cezasının bitmesinin ardından ilk kez bir Süper Lig maçında takımının başında yer aldı.

Ligin 13. haftasındaki Fenerbahçe derbisinin ardından toplamda 6 maç ceza alan Terim, Yeni Malatyaspor, Altay, Sivasspor, Başakşehir, Adana Demirspor ve Antalyaspor mücadelelerinde görev yapamadı.

Ziraat Türkiye Kupası'nda elendikleri Denizlispor karşılaşmasında sahalara dönen tecrübeli teknik adam, GZT Giresunspor maçıyla da Süper Lig'de saha kenarında bulunabilecek.

Son 8 lig maçında 1 kez kazandı

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de yaptığı son 8 maçta sadece 1 galibiyet alabildi.

Sarı-kırmızılılar, ligin 12. haftasıyla başlayan süreçte 1 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 yenilgi yaşadı. Söz konusu karşılaşmalarda 7 gol atan "Cimbom" kalesindeki 9 gole engel olamadı.

Giresunspor ile 14. randevu

Galatasaray, Süper Lig'de daha önce Giresunspor ile 13 kez karşılaştı.

Sarı-kırmızılı takım, bu müsabakaların 6'sını kazanırken, 2'sinden Karadeniz temsilcisi üstün ayrıldı. Taraflar arasındaki 5 karşılaşma ise berabere bitti.

Galatasaray'ın söz konusu maçlardaki 20 golüne, Giresunspor 11 golle karşılık verdi.

Fatih Terim döndü ama Galatasaray hala kayıp! Giresunspor'dan bir zafer daha... ile ilgili etiketler Galatasaray Fatih Terim giresunspor Hakan Keleş Işık Kaan Arslan Shapi Suleymanov
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.