Fatih Şahin: 'Tam bir siyasi aymazlığın ifadesi'

AB'nin son Türkiye raporunu değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin, “Tam bir siyasi aymazlığın ifadesidir.” değerlendirmesinde bulundu.

Şahin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Avrupa Komisyonu tarafından hazırlanan ve dün açıklanan 2016 Türkiye İlerleme Raporu'nun Türkiye aleyhinde yoğun propaganda içerdiğine dikkat çekti.

Raporda yer alan ifadelerin tam bir utanç vesikası olduğunu ifade eden Şahin, ‘PKK'ya karşı orantısız güç kullanıldığı’ değerlendirmelerini “iddia ve itham tam bir siyasi aymazlığın ifadesi” şeklinde yorumladı.

“TUTARSIZLIK AB İDEALİNE ZARAR VERMEKTEDİR”

Raporda FETÖ'nün masum gösterildiğine işaret eden Şahin, “FETÖ'den bir ‘hareket’ olarak bahsedilmesi Avrupa'nın terörle mücadeledeki samimiyetsizliğini ve çifte standardını ortaya koymakta. Bu çifte standart ve tutarsızlık -hala bahsedebiliyorsak şayet- en çok ‘Avrupa Birliği’ idealine zarar vermektedir.” dedi.

“ÜLKE VE MİLLET OLARAK REDDEDİYORUZ”

Söz konusu ifadelerin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne aykırı olduğuna dikkat çeken Şahin, “Bu nedenlerle soyut, afaki, tarafgir, ön yargılı, art niyetli ve gerçekliklerden uzak bu raporu ülke ve millet olarak reddediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Fatih Şahin: 'Tam bir siyasi aymazlığın ifadesi' ile ilgili etiketler ab Türkiye raporu Fatih Şahin
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.