Fatih Eryılmaz kimdir? İyi Parti'den neden istifa etti?

İyi Parti kurucu ve GİK üyesi 15 Temmuz gazisi emekli emniyet müdürü Mehmet Fatih Eryılmaz, partisindeki görevlerinden istifa etti. Mehmet Fatih Eryılmaz'ın istifa etmesinin ardından, Eryılmaz'ın partiden neden istifa ettiği büyük merak konusu oldu. Peki, Mehmet Fatih Eryılmaz kimdir? Görevinden neden istifa etti? Detaylar haberimizde

İYİ Parti kurucu ve GİK üyesi 15 Temmuz gazisi emekli emniyet müdürü Mehmet Fatih Eryılmaz, partiden ve partisindeki görevlerinden istifa etti. Mehmet Fatih Eryılmaz'ın istifa etmesinin ardından, Eryılmaz'ın kurucusu olduğu partiden neden istifa ettiği büyük merak konusu oldu. Peki, Mehmet Fatih Eryılmaz kimdir? Görevinden neden istifa etti? Tüm detaylar haberimizde...

Fatih Eryılmaz kimdir?  İyi Parti'den neden istifa etti?

Eryılmaz istifa kararı ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

"Kem aletle kemalat olmaz. Ortaya koydukları ilkeleri ilk kendileri çiğneyenler, çiğnedikleri ilkelerle beraber, ülkenin her yerinde bu harekete umut bağlayan masum insanların umutlarınıda yok etmişlerdir. Söylemlerin ve eylemlerin taban tabana zıt bir hale geldiği bu tabloda ahlâklı ve ilkeli siyaset yapmanın imkânsız olduğunu üzülerek gördüm ve İYİ Parti parti üyeliği, kurucular kurulu üyeliği ve genel idare kurulu üyeliklerinden, istifa ettim" 
İyi Parti'de dün kurucu üyeler Yusuf Halaçoğlu, Özcan Yeniçeri ve Nevzat Bor'un istifalarına bugün bir yenisi daha eklendi. İyi Parti kurucu ve Genel İdare Kurulu üyesi emekli Emniyet Müdürü Mehmet Fatih Eryılmaz'da parisinden istifa etti.

''ŞAHSİ İKBAL DEĞİL MİLLETİN İKBALİ DÜŞÜNÜLMELİYDİ''

15 Temmuz darbe girişiminde Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün önünde FETÖ'cülerin açtığı ateş ile yaralanan gazi Mehmet Fatih Eryılmaz yaptığı yazılı açıklamasında istifasını ve gerekçelerini anlattı. Yaptığı tüm itiraz ve eleştirilerin parti yetkilileri tarafından "doğru söylüyorsun, altına imza atarız ancak şimdi zamanı değil" denilerek oyalandığını belirten Eryılmaz,"O beklenen zamanın gelmesi için Partinin ana siyasetinin, strateji ve söylemlerinin Partinin yetkili kurullarında belirlenmesi için çalışmak gerekirken, parti yetkili kurullarında bulunanların ekserisi kendi yetki ve sorumluluk alanlarında gerekli kararlılığı göstermemiştir. Kendi yetki ve sorumluluk alanlarında bir fikir beyan etmeyi dahi genel başkanla ayrı düşmek ihtimali olarak değerlendirenler bunu siyasi ikballeri için bir tehlike olarak görmüşlerdir. Bu tavırsızlık parti içinde iyiniyetlileri yetkisiz ve yalnız bir hale getirirken kifayetsiz muhterisleri şahsi ikballeri için kazan kazan işbirliğiyle örgütlü bir hale getirmiştir. Halbuki burada düşünülmesi gereken kendi şahsi ikballeri değil, milletin ikbali olmalıydı" dedi.

''AHLAKLI VE İLKELİ SİYASET YAPMAK İMKANSIZ''

Mehmet Fatih Eryılmaz "Coğrafyamızın bu kadar ısındığı bir dönemde milletin önüne bir alternatif koymak, milli bir tercih inşa etmek için yola çıktığını iddia edenlerin önce kendi ortaya koydukları ilkelere sadık olmak zorundadırlar. Kem aletle kemalat olmaz. Ortaya koydukları ilkeleri ilk kendileri çiğneyenler, çiğnedikleri ilkelerle beraber, ülkenin her yerinde bu harekete umut bağlayan masum insanların umutlarınıda yok etmişlerdir. Söylemlerin ve eylemlerin taban tabana zıt bir hale geldiği bu tabloda ahlâklı ve ilkeli siyaset yapmanın imkânsız olduğunu üzülerek gördüm ve İYİ Parti parti üyeliği, kurucular kurulu üyeliği ve genel idare kurulu üyeliklerinden, istifa ettim." diye konuştu.

FATİH ERYILMAZ KİMDİR?

1979 doğumlu aslen Eskişehir Han ilçeli olan Fatih Eryılmaz, evli iki çocuk babasıdır. Kartal’da ikamet eden Eryılmaz, Anadolu Üniversitesi, Turizm ve Otelcilik ve İşletme Bölümleri mezunu. Şu anda Atatürk Üniversitesi İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Bölümünü okuyor. Kurumsal bir firmada İnsan Kaynakları alanında Yöneticilik yapmakta olan Fatih Eryılmaz, aynı zamanda Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve İstanbul Adliyeleri’nde Sosyal Güvenlik konularında ve mali konularda bilirkişilik yapmaktadır. 

2014 yerel seçimlerinde Pendik’ten MHP Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı olan Eryılmaz, 2013-2014 yıllarında MHP Pendik İlçe Başkan Yardımcılığı yaptı. Görev yaptığım süre zarfında Siyasi Partiler ve Politikalardan sorumlu Komisyon Başkanlığı yaptı. 

2014-2015 Yılları arasında Kartal MHP İlçe Başkan Yardımcılığı ve Sivil Toplum Kuruluşları Komisyon Başkanlığını yaptı. 

MHP Genel Merkezinde açılan ve 3 ay süren Siyaset ve Liderlik Okulundan mezun olma başarısını gösterdi. 25 Dönem Milletvekili Seçimlerinde İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı oldu. 

Fatih Eryılmaz, İstanbul Mali Müşavirler Odası Üyesi ve Ahi Sanayici ve İşadamları Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Üyesidir. 

İYİ PARTİ

Refah Partisi (RP) ile DYP'nin Necmettin Erbakan'ın başbakanlığında kurduğu koalisyon hükümetinde, 1996 yılında Mehmet Ağar'ın Susurluk kazasının ardından istifa etmesiyle boşalan içişleri bakanlığına atandı.

Akşener, Türkiye'nin ilk ve bugüne kadarki tek kadın içişleri bakanı olma unvanını da elinde bulunduruyor.

28 Şubat döneminde askerin siyasete müdahalesine karşı çıktı ve Genelkurmay'ın düzenlediği "irtica brifinglerine" yapılan davete katılacak olan valileri açığa alacağını söyledi.

Akşener, yıllar sonra bu kararının ardından dönemin üst düzey askerlerinden birinin kendisine "gelirsek, o kadını yağlı kazığa oturturuz" şeklinde bir tehdit mesajı yolladığını açıkladı.

1999 seçimlerinde bir kez daha milletvekili olan Akşener, 2001 yılında DYP'den istifa etti ve Abdullah Gül ile Recep Tayyip Erdoğan liderliğinden Fazilet Partisi'nden (FP) ayrılan "yenilikçi" kanadın gittiği yeni oluşuma katıldı.

Ancak sadece 4 ay sonra bu yeni oluşumun da "Milli Görüş çizgisini sürdürdüğünü ve hayal kırıklığına uğradığını" belirterek MHP'ye geçti. Bu partiden 2004'te İstanbul büyükşehir belediye başkanlığına aday oldu ancak kaybetti ve daha sonra da 2007 ve 2011 yıllarında milletvekili seçildi.

İki dönem TBMM Başkanvekilliği görevini yürüttü. 7 Haziran 2015'te yine MHP'den aday gösterildi ancak 1 Kasım 2015 seçimlerinde liste dışı kaldı.

Kasım seçimlerinde MHP'nin oy oranının düşmesi üzerine kurultay talebinde bulundu. Uzun süren yargı sürecinin ardından mahkeme olağanüstü kurultay için tarih belirledi ancak MHP bu kararı tanımadığını ilan etti.

Eylül 2016'da partiden ihraç edildi, dava açtı ve Aralık 2016'da mahkeme tarafından onanan ihraç kararı kesinleşmiş oldu.

Akşener'in önderliğindeki bu yeni siyasi oluşumla ilgili ayrıntılar son dakikaya kadar sır gibi korundu.

Partinin kurucu üyeleri için 24 Ekim Salı akşamı bir yemek verildi. Partinin logosunu da ilk kez bu yemeğe katılan partinin kurucularından emekli SAT komandosu Ali Türkşen, Twitter hesabı üzerinden paylaştı.

Partinin güneş biçimindeki sarı-lacivert logosunda 8 çizgi bulunuyor. Bu çizgilerin yeni partinin tanıtım videolarında kullanılan 8 ilkeyi temsil ettiği belirtiliyor. Bu ilkeler, umut, kararlılık, adalet, gelecek, bilgi, zenginlik, cesaret ve medeniyet olarak sıralanıyor.

Partinin kuruluş sloganı ise "Türkiye İyi Olacak." Parti programında da partinin amaçları şöyle açıklanıyor:

"Gençlerimize iş, kadınlarımıza yaşam hakkı ve eşitlik, yaşlılarımıza huzur, güven ve bakım imkanı, çocuklarımıza neşe, mutluluk ve sağlık, milletimize birlik ve beraberlik getirmek için yola çıkıyoruz. Zor dönemde ve zor şartlarda yola çıktığımızın farkındayız. Milletimize inanıyor ve güveniyoruz. Seksen milyonuz. Büyük bir milletiz. Büyük bir ekonomiyiz. Çalışıyoruz ve üretiyoruz. Paylaşamıyoruz. Hakça paylaşacağız. Birlikte başaracağız. Adil olacağız. Adaleti sağlayacağız.Mazlumun, haklının yanında, zalimin karşısında olacağız. Farklılıklarımızı değil, ortak yanlarımızı öne çıkaracağız. Farklılıklarımızı göreceğiz. Aynı türkülerle oynayan, eğlenen, evlenen, aynı acıları paylaşan, aynı ekmeği bölüşen, aynı türkülerle ağlayan biz değil miyiz. İyi bir Türkiye için varız. İyi bir Türkiye için buradayız. İyi bir Türkiye için yanınızdayız. İyi bir Türkiye için yola çıkıyoruz."

Partinin tüzüğünde adının da kısaltmasının da İYİ Parti olduğu ifadesi yer alıyor.

 

Fatih Eryılmaz kimdir? İyi Parti'den neden istifa etti? ile ilgili etiketler fatih eryılmaz kimdir neden istifa etti
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.