Fatih Eryılmaz kimdir? İyi Partiden istifa etti mi?

Gergin geçen çalıştay sonunda kongre kararı alınan İYİ Parti'de, Genel Başkan Meral Akşener'den sonra bir önemli ismin daha istifa ettiği söyleniyor. Fatih Eryılmaz kimdir? İYİ Parti'den istifa etti mi? O iddialar ve ayrıntılı bilgiler bu haberde...

Son dakika gelişmeleri ile kongreye gidilmesi kararı alınan İYİ Parti'de sular durulmuyor. Meral Akşener'in istifa ettiği iddialarının geldiği İYİ Parti'de bir istifanın daha verildiği belirtiliyor. Fatih Eryılmaz kimdir? İYİ Parti'den istifa etti mi? İddiaların perde arkasını ve detaylı bilgileri haberimizden okuyabilirsiniz.

Fatih Eryılmaz kimdir? İyi Partiden istifa etti mi?


FATİH ERYILMAZ İSTİFA ETTİ Mİ?
İYİ Parti kurucusu Fatih Eryılmaz istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Eryılmaz ayrıca konuyla ilgili bir açıklama yapacağını da ifade etti.


MERAL AKŞENER'İN İSTİFASI
KRT Haber Müdürü Çağlar Cilara sosyal medya hesabından Meral Akşener'in İYİ Parti Genel Başkanlığı'ndan istifa ettiğini öne sürdü. Cilara paylaşımında ''Meral Akşener İyi Parti Genel Başkanlığı'ndan istifa etti. Akşener, "Bir daha geri dönmemek üzere istifa ediyorum" dedi.'' ifadelerini kullandı.

Gazeteci Adnan Bulut da yaptığı paylaşımda ''İyi Parti kampında yumruklaşmaya, burun kırmaya varan tartışmalar olduğu ve Akşener’in öfkeyle toplantı salonunu terkettiği söyleniyor.'' ifadelerini kullandı.

ÇALIŞTAYDA KÜRSÜYE ÇIKIP İSTİFA ETTİ
İddialara partinin çalıştayında göre kürsüye çıkan Meral Akşener, kısa ve sert bir konuşma yaptı. Kendisiyle birlikte yol yürüyen insanlara bedel ödemekten bıktığını ve borcunu bitiremediğini söyleyen Akşener, seçimlerdeki başarısızlığı, milletvekilliği listelerindeki isabetsiz sıralamayı üzerine aldığını belirtti. Meral Akşener, bütün bunların neticesi olarak bir daha dönmemek üzere istifa ettiğini söyledi.

Bu gelişmelerin ardından salonda da sinirlerin gerildiği ve yumruklaşmaların yaşandığı belirtildi.

KONGRE KARARI ALINDI
Tüm bu yaşanan gelişmelerin ardından İYİ Parti'de kongre kararı alındı. Akşener'in de yeniden aday olacağı gelen bilgiler arasında...

Fatih Eryılmaz kimdir? İyi Partiden istifa etti mi? - Resim : 2

FATİH ERYILMAZ KİMDİR?
Fatih Eryılmaz, 24 Haziran 1975 yılında Kayseri'de dünyaya geldi. Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni tamamlayan Fatih Eryılmaz, Gazi Emniyet Müdürü  olarak görev yaptı. 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi 25. Dönem milletvekili adayıydı. İYİ Parti kurucuları arasında yer aldı. 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sırasında Ankara Emniyeti önünde darbecilere karşı gelen ve burada darbecilerin açtığı ateş sonucu ağır yaralanan Fatih Eryılmaz, Meral Akşener'in Genel Başkanlıktan istifasının ardından, İYİ Parti'den istifa ettiğini sosyal medyada duyurdu.

Fatih Eryılmaz kimdir? İyi Partiden istifa etti mi? - Resim : 3

İYİ PARTİ
Meral Akşener öncülüğünde 25 Ekim 2017'de kurulan Türk siyasi partisidir.

Tarihçe
Meral Akşener'in de aralarında bulunduğu MHP muhalifleri olağanüstü bir kongre düzenlemiş, sonrasında kongre mahkeme kararıyla iptal edilmiştir.

Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri sonrasında Milliyetçi Hareket Partisi bünyesinde bulunan bazı milletvekilleri ve parti üyeleri genel başkan Devlet Bahçeli'nin seçim başarısızlığını eleştirerek parti içerisinde sert bir muhalefet gösterdiler. Başta Meral Akşener, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan gibi isimler MHP'yi olağanüstü kongreye götürmek için delege imzaları toplamaya başladı. Ancak hukuki nedenlerle olağanüstü kongreye gidemeyen Milliyetçi Hareket Partisi, Disiplin Kurulu'nun aldığı karar sonrasında Meral Akşener, Yusuf Halaçoğlu ve Ümit Özdağ gibi isimleri partiden ihraç etti.

Bunun üzerine başta kurucu üye olarak Meral Akşener, Koray Aydın; Milliyetçi Hareket Partisi'nden ihraç edilen 4 milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Nuri Okutan, Ümit Özdağ, İsmail Ok; Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa eden merkez sağ kökenli İzmir milletvekili Aytun Çıray ve 200 kişilik kurucu üye ile 25 Ekim 2017 tarihinde İYİ Parti kuruldu. Kurucu üye listesinde Milliyetçi Hareket Partisi, Refah Partisi, Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi ve Demokratik Sol Parti’de görev yapmış kişiler bulunmaktadır.

Kuruluşu
25 Ekim 2017 tarihinde Ankara'da bulunan Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapılan kongrede partinin ismi, logosu ve sloganı açıklanmıştır. Meral Akşener oy birliğiyle partinin ilk genel başkanı seçilmiştir.

İsim ve amblem
İYİ Parti'nin isminin Kayı boyunun bayrağından esinlenildiği iddia edilmiştir. Partinin logosu ise mavi zemin üzerinde 8 ışıklı güneş olarak belirlenmiştir. 8 ışık ise Selçuklu Yıldızı’ndaki 8 köşe ile ilişkilendirilmiştir.

Amblem ile ilgili tartışmalar
Partinin ismi, logosu ve sloganı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in kendisinin 2014 Yerel Seçim kampanyasına benzediğini iddia etmesiyle yasal zorluklara ve tartışmalara tabi tutuldu. Türel, 24 Ekim 2015 tarihi itibarıyla patente sahip olduğunu iddia eden bir bildiri yayınladı. Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, logosunun Bilecik ilinin resmi mühründen çalındığını iddia ederek partiyi mahkemeye vereceğini söyledi. Kayı aşireti Derneği ise 2014 yılından bu yana bayrağına patent iddia etmiştir.

Yerel Yönetimler
İYİ Parti herhangi bir yerel seçime katılmamış olmasına rağmen, Milliyetçi Hareket Partisi'nden istifa eden veya ihraç edilen ve görevleri devam eden bazı belediye başkanlarının partiye geçiş yapmasıyla 9 belediyeye sahip olmuştur.

Hedefleri
İYİ Parti'nin bazı vaatleri şunlardır:
Türkiye'yi dünyanın ilk 10 ekonomisi içine sokmak
Millî gelirden kişi başına düşen geliri ilk 5 yıl sonunda 14 bin 500 dolara çıkarmak
Eğitim yaş ortalamasında 11 yıla ulaşmak
40 yaş altında kadınlarda okur yazarlık oranını 5 yıl içinde yüzde 100 yapmak
Küresel refah endeksinde ilk 5 yıl sonunda 40 ülke arasında yer almak
İlk bir yıl içinde yeni anayasa ile parlamenter sisteme dönmek
İlk bir yıl içinde demokratik bir siyasi partiler kanunu yapmak
Yılda 150 bin hektar ağaçlandırma ve erozyon kontrolü yapmak
The Programme for International Student (PISA) sıralamasında ilk 20 ülke arasında yer almak
İlk 5 yıl sonunda işsizlik oranını yüzde 8'in altına düşürmek
Basın özgürlüğünde Avrupa Birliği standartlarını hemen uygulamak
Türkiye Cumhuriyeti Pasaportu'nu hak ettiği itibara kavuşturmak.
Türkiye'de uzun süredir yasaklı olan Wikipedia ile ilgili olarak resmî Twitter sayfasında, 24 Haziran seçimlerinde iktidar olacaklarını varsayarak 25 Haziran 2018'i "Wikipedia'nın açılışı" olarak yorumlamıştır.

Genel başkanları
Meral Akşener 25 Ekim 2017

Başkanlık Divanı
Meral Akşener: Genel Başkan
Aytun Çıray: Genel Sekreter, Parti Sözcüsü
Hayrettin Nuhoğlu: Genel Muhasip
Koray Aydın: Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
İsmail Koncuk: Seçim İşleri, Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Kazım Ataoğlu: Parlamento ve Siyasi İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Aydın Adnan Sezgin: Uluslararası İlişkiler ve Türk Dünyasından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Şenol Bal: Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Müsavat Dervişoğlu: Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Ayfer Yılmaz: Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Ümit Özdağ: Strateji, İletişim, Propaganda ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Lütfü Türkkan: Basın, Yayın ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Berna Sukas: Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Buğra Kavuncu: Bilim, Sanayi ve Teknolojiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Ahmet Ersagun Yücel: Sivil Toplum Kuruluşları ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı
Fatih Mehmet Şeker: Eğitim, Kültür ve Sanattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Fatih Eryılmaz kimdir? İyi Partiden istifa etti mi? ile ilgili etiketler İYİ Parti fatih eryılmaz kimdir istifa etti mi
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.