Milli kayakçı Fatih Arda, Türkiye rekoru kırarak finale yükseldi

Norveç'te düzenlenen Uçuş Rampası Dünya Kupası'nda ülkemizi temsil eden Kayakla Atlama Milli takımı sporcusu Fatih Arda İpcioğlu, bir ilki daha başardı. İpçioğlu, yarın altın madalya için ter dökecek.

Dünya Kupalarında 9 kez finale çıkma başarısı gösteren milli sporcu Fatih Arda İpcioğlu, Türkiye’nin ülke olarak ilk kez katıldığı ve Norveç Vikersund’ta organize edilen Uçuş Rampası Dünya Kupası'nda 183,5 metrelik atlayışıyla hem yeni Türkiye rekorunu kırdı hem de finale adını yazdıran ilk Türk sporcusu oldu. Milli kayakçı yarın TSİ 17.50’de finalde altın madalya için mücadele edecek. 

 

İpçioğlu, başarısını sosyal medya hesabından da paylaştı:

İpçioğlu ayrıca "Tarihimizde ilk kez katıldığımız Kayakla Atlama Uçuş Dünya Kupasında hem TÜRKİYE rekorunu kırdım hemde Elemeleri geçmeyi başardım. Önümüzde birkaç tane daha uçuş rampasında yarışmalarımız olacak rekoru iyice yukarıya çekeceğiz." ifadelerini de kullandı

BAŞKAN BAŞARILAR DİLEDİ

Organizasyonda ilk kez mücadele eden diğer sporculardan Muhammed İrfan Çintımar 139 metre ve Muhammed Ali Bedir 167 metrelik atlayışı ile final şansını yakalayamadı. Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto, Fatih Arda İpcioğlu’nu telefon ile arayarak tebrik etti ve final yarışında başarılar diledi.

Milli kayakçı Fatih Arda, Türkiye rekoru kırarak finale yükseldi ile ilgili etiketler FATİH ARDA Kayakla Atlama Fatih Arda İpcioğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.