Fatih Altaylı yine duvara tosladı

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin ibadete açıldığı günden bu yana muhalefetin ve sosyal medya trollerinin hedefi olan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş son olarak söylediği iddia olunan “Yabancı paralar, yabancı dinler gibidir. Uzak durun.” sözleri ile gündem oldu. Haluk70721982 adlı sosyal medya kullanıcısının ortaya attığı bu sözü gerçek kabul eden Fatih Altaylı ise tam anlamıyla bir kez daha duvara tosladı. İşin gerçeği Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıklaması ile ortaya çıktı.

Twitter'da Haluk70721982 kod adını kullanan bir trol Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın “Yabancı paralar, yabancı dinler gibidir. Uzak durun.” dediği iddiasını içeren bir paylaşımda bulundu. 

Fatih Altaylı yine duvara tosladı

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin açılışından bu yana muhalefetin ve trollerin hedefinde olan Erbaş'a atfedilen bu söz gün boyu gerçekmiş gibi çok sayıda kişi tarafından paylaşılıp yorum yapıldı. 

Ajanslarda bulunmayan, sahih olmadığı için hiçbir ciddi basın kuruluşu tarafından dikkate alınmayan bu sözü gerçek kabul eden Habertürk yazarı Fatih Altaylı köşesine taşıyıp Erbaş'a bir dolu eleştiri dizdi.

Fatih Altaylı yine duvara tosladı - Resim : 2Fatih Altaylı yine duvara tosladı - Resim : 3

Fatih Altaylı'nın 'Yabancı Derken' başlığı ile kaleme aldığı ve Erbaş üzerinden Diyanet'in dövizle gerçekleştirdiği işlemleri tek tek sıralayıp eleştirdiği yazısına Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yanıt gecikmedi. 

Trol hesap tarafından ortaya atılan sözün Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a ait olmadığının belirtildiği açıklamada yalanın yayılmasına yazısı ile yardımcı olan Fatih Altaylı hakkında hukuki yollara başvurulacağı belirtildi. 

İşte Diyanet'in Altaylı'nın yazısına verdiği cevap:

Fatih Altaylı yine duvara tosladı - Resim : 4

İşte Fatih Altaylı'nın bir trolün ortaya attığı sözü gerçek kabul ederek kaleme aldığı ve bir kez daha duvara tosladığı o yazısı...

YABANCI DERKEN

Maşallah, Allah nazardan saklasın...

MacGyver gibi bir Diyanet İşleri Başkanımız var.

Gençler bilir mi emin değilim.

Yaşlılar hatırlar mı onu da bilemiyorum.

MacGyver dediğimiz bir dizi kahramanı.

Elinden her iş gelir.

Nerede ihtiyaç varsa o ihtiyaca ilaç olur.

Bilmediği şey, en imkansız durumda yapamayacağı şey yoktur McGyver’ın. İsviçre çakısı gibidir.

Bizim Diyanet İşleri Başkanı da öyle değil mi sizce!

Din ve Diyanet işleri dışında her konuda uzman.

Her konuda ahkam kesme kabiliyetine sahip.

Diyanet İşleri Başkanı olmasa, haber kanallarına düzenli konuk olacak türden.

Ali MacGyver Erbaş Başkanımız baktı orada kendisine ihtiyaç var, şimdi de ekonomiye el attı.

Milletin dövize yönelmesini engellemek için bir “fetva” verdi.

Diyor ki, “Yabancı paralar, yabancı dinler gibidir. Uzak durun.”

Her türlü yap işlet devret ihalesini yabancı paralar üzerinden yapan bir devletin memuru olarak ilginç bir örnek verip, iddialı bir talepte bulunmuş.

Yabancı paralar konusunda düşünceleri bu kadar net ve açık olan Sayın Diyanet İşleri Başkanımız acaba “yabancı otomobiller” konusunda ne düşünüyor?

Onlardan da uzak durmak gerekir mi?

Yoksa zırhlı Mercedesler “Hak otomobillerden” mi sayılıyor?

Fatih Altaylı'nın yazısının tamamını okumak için linke tıklayın

 

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.