Fatih Altaylı: Başakşehir'in dik duruşunu gülerek izledim

Şampiyonlar Ligi maçında Pierre Webo'ya yönelik ırkçı söylemlere Başakşehir Kulübü'nün verdiği tepkiyi gülerek izlediğini belirten Habertürk yazarı Fatih Altaylı, ''Bu duruşa çok ama çok saygı gösterebilirdim. Hatta bununla övünebilir, bu duruşla gurur duyabilirdim. Ama duyamadım. Çünkü bu duruşta sadece ve sadece iki yüzlülük gördüm, riya gördüm'' ifadelerini kullandı.

Tüm dünya salı günü oynanan maçta yaşanan ırkçılık skandalını konuştu. Temsilcimiz Başakşehir'in Fransız ekibi PSG'ye konuk olduğu mücadelede teknik direktör Okan Buruk'un yardımcısı Pierre Webo, maçın 4. hakemi tarafından ırkçılığa maruz kaldı.

Her iki takım da skandal olayın ardından sahayı terketti ve maça çıkmama kararı aldı. Ertesi gün farklı hakemlerle oynanan mücadeleden Başakşehir 5-1 yenik ayrıldı ve turnuvaya veda etti.

''BU DURUŞTA İKİ YÜZLÜLÜK GÖRDÜM''

Söz konusu gelişmeleri bugünkü köşesinden değerlendiren Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Başakşehir Kulübü'nün başlattığı ve bir tepki yumağına dönüşen paylaşımları gülerek takip ettiğini açıkladı.

Altaylı'nın ''Bir de Zokora'ya sorun'' başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle;

“Şampiyonlar Ligi grup maçında pis bir ırkçının, Webo’ya yönelik ırkçı söylemlerine gösterilen 'millî tepkiyi' ve Başakşehir Spor Kulübü’nün dik duruşunu gülerek izledim. Bu duruşa çok ama çok saygı gösterebilirdim. Hatta bununla övünebilir, bu duruşla gurur duyabilirdim. Ama duyamadım. Çünkü bu duruşta sadece ve sadece 2 yüzlülük gördüm, riya gördüm.

Türkiye’de futbol sahalarında ırkçılığın kitabını yazan Emre Belözoğlu o Başakşehir’in yıllarca formasını giymese, kaptanlığını yapmasa... O Emre Belözoğlu ırkçılık yaptığı için İngiltere’den kovulduktan sonra aynı haltı Türkiye’de defalarca yediğinde Türk futbol kamuoyu kendisine tepki gösterip tek vücut olsa... O Emre Belözoğlu Türkiye’nin sosyal ve siyasal açıdan en duyarlı taraftara sahip takımına transfer edilip, bir de sportif direktörlüğü terfi ettirilmese... Hepsinin üzerine o Emre Belözoğlu’na daha bir kaç gün önce “Türk Futboluna üstün hizmet ödülü” verilmemiş olsa... Rumen hakeme gösterilen ulusal tepkinin onda biri Belözoğlu’na gösterilmiş olsa... Ben de Türk futbolunun ırkçılık karşıtı duruşuna saygı duyardım. Şapka çıkarırdım. Gururlanırdım. Ama emin olun hiç inandırıcı bulmadım. Ama hiç! İsterseniz bir de Zokora’ya sorun mesela. O inandırıcı buldu mu?"

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Fatih Altaylı: Başakşehir'in dik duruşunu gülerek izledim ile ilgili etiketler Fatih Altaylı Başakşehir PSG Emre Belözoğlu Irkçılık Webo zokora
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.