Fas'tan korkunç görüntüler geliyor: Saat kulesi böyle sallandı

Fas'ta meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 632'ye yükseldi. Bölgeden deprem anı ve sonrasıyla ilgili yeni görüntüler gelmeye devam ediyor.

Fas İçişleri Bakanlığı, Marakeş'te meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 632'ye, yaralı sayısının 329'a çıktığı belirtildi.

Ülkede kan bağışı için çağrılar yapılırken, Fas'taki kurtarma ekipleri de yıkılan binaların enkazında kalanları kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

Ekiplerin, yolların hasar görmesi ve kapanması nedeniyle deprem bölgelerine ulaşmakta zorlandığı belirtiliyor.

ÜLKE TARİHİNDE SON YÜZYILIN EN BÜYÜK DEPREMİ

Fas Ulusal Jeofizik Enstitüsü, Marakeş kentinde meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremin ülke tarihinde son yüzyılın en büyük depremi olduğunu söyledi.

Fas resmi ajansı MNA'ya konuşan Enstitü Başkanı Cabur, depremin merkez üssünün Marakeş'in 80 kilometre güneybatısındaki El-Huz bölgesi olduğunu ve 400 kilometrelik alanda hissedildiğini belirtti.

Enstitü'nün yüzyıldan bu yana ilk kez bu büyüklükte bir depremi kaydettiğine dikkati çeken Cabur, depremin ülke tarihinde son yüzyıldaki en büyük deprem olduğunu vurguladı.

Cabur, yüzlerce artçı sarsıntı yaşandığını, bunların en güçlüsünün ise 6 büyüklüğünde olduğunu, ancak artçıların büyük çoğunluğunun hissedilmediğini aktardı.

BÖLGEDEN GÖRÜNTÜLER GELMEYE DEVAM EDİYOR

Fas'tan deprem anı ve sonrası ile ilgili birçok video sosyal medyada paylaşılmaya başladı. İşte deprem anı ve sonrasından gelen görüntüler...

Bir binanın yıkıldığı anlar böyle kaydedildi:

Depreme kafede otururken yakalanan vatandaşlar panikle dışarıya koştu:

Yine bir diğer binanın yıkıldığı anlar:

Fas'tan korkunç görüntüler geliyor: Saat kulesi böyle sallandı ile ilgili etiketler Fas deprem
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.