Faruk Bildirici ve Ahmet Hakan arasında söz düellosu

"Medya Ombudsmanı" Faruk Bildirici ve Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan arasında başlayan söz düellosu sürüyor. İki yazar, köşelerinden ve sosyal medya hesaplarından birbirlerine sert sözler söylediler.

"Medya Ombudsmanı" olarak yazılar yazan Faruk Bildirici ve Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bildirici arasındaki söz düellosu günün konusu oldu. Faruk Bildirici kendi internet sitesinde yazdığı "Hangi partinin kongresinde halay çekildi Ahmet Hakan? Onu da yazsana" başlıklı yazıda Ahmet Hakan'ın geçtiğimiz günlerde "Parti kongrelerinde çekilen halaylar köşe yazısına tepki göstererek, şu ifadeleri kullandı:

"... AKP’nin adını bile isteye, hesaplı kitaplı şekilde gizlediği o kadar açıktı ki. Bu yazısını Twitter’da paylaşırken kullandığı fotoğrafta da ne AKP’nin bir bayrağı ne de Cumhurbaşkanı Erdoğan görünüyordu. Kalabalık bir salonun uzaktan göründüğü siyah beyaz bir kareyi paylaşmıştı yazısının linkiyle birlikte. Özellikle seçildiği belliydi bu fotoğrafın.

Sanırsınız adı bilinemeyen bir parti Covid-19 salgını koşullarına rağmen salonu doldurmuştu, salona öyle bayrak falan da asmamışlardı..."

AHMET HAKAN KÖŞESİNDEN YANIT VERDİ

Ahmet Hakan ise Faruk Bildirici'nin yazısına kendi köşesinden yanıt verdi. Hakan, "Etikçibaşı beni fena yakalamış" başlıklı yazısında CHP'li belediyelerdeki grevleri yazarken CHP'nin adını da geçirmediğini belirterek şunları söyledi:

"...“Parti kongrelerinde çekilen halaylar” başlıklı bir yazı yazdım.

İşte o yazıda... Bir kerecik olsun AK Parti dememişim.

Gizlemişim AK Parti’yi.

O halayların hangi partinin kongrelerinde çekildiğini yazmamışım, yazamamışım.

Korkmuşum. Çekinmişim.

- Yazıda AK Parti kongrelerinin söz konusu edildiği bas bas bağırırken...

- Gündeme en uzaklar bile yazıda AK Parti kongrelerinin kastedildiğini şak diye anlamışken...

- Yazının tüm vurgularında iktidar partisinin kongrelerinin söz konusu edildiği kabak gibi ortadayken...

Bizim etikçibaşı, “Yazıda AK Parti demedi, AK Parti’yi gizledi” falan diye siyasal cepheleşmenin kamplarından birini üstüme saldırtıyor.

Nedir bu adamın bizimle derdi, anlamış değilim.

- Nasıl bir ukde kaldı acaba içinde?

- Bu kadar büyük bir kini ne ara biriktirdi acaba?

- Niye bir türlü yatışmıyor acaba?"

FARUK BİLDİRİCİ TWİTTER'DAN YANIT VERDİ

Bildirici ise Hakan'ın köşe yazısına Twitter hesabından yanıt verdi. Bildirici, Hakan'a yönelik bir kininin olmadığını vurgulayarak, "Ahmet Hakan açığını aramıyorum, açıktasın. Çünkü gazetecilik yapıyorsun! Gazetecilik de şeffaf bir meslektir, eleştiriye açık olur. Sen ise eleştiriden hoşlanmıyor, kin vs. diye savuşturmaya çalışıyorsun" dedi.

Faruk Bildirici'nin yaptığı paylaşım şöyle:

"Ahmet Hakan, sadece köşende değil paylaşımında da AKP’yi gizledin! AKP’nin Hatay’taki halaylı kongresini, kalabalık kongre salonlarını ve fotolarını Hürriyet’te yayımlamadın. Erdoğan’ın "salon lebaleb dolu” cümlesini sansürledin. Bunlara niye cevabın yok?

Ahmet Hakan açığını aramıyorum, açıktasın. Çünkü gazetecilik yapıyorsun! Gazetecilik de şeffaf bir meslektir, eleştiriye açık olur. Sen ise eleştiriden hoşlanmıyor, kin vs. diye savuşturmaya çalışıyorsun. Bil ki, kinim yok, gazeteciliğinize itirazım var.

Ahmet Hakan, sadece seni ve Hürriyet’in gazeteciliğini değil, bütün medyadaki yanlışları eleştiriyorum. http://farukbildirici.com adresindeki web sayfama ve sosyal medya hesaplarıma bakarsan onları da görür, ezbere suçlamazsın.

Hürriyet’te 45 gazeteci arkadaşımız sadece sendikaya üye oldukları için işten çıkarıldı ve kıdem, mesai vs. hiçbir hakları verilmedi.1.5 yıldır hâlâ mahkemede hak arıyorlar. Bu adaletsizliğe ses çıkarmadan o koltukta oturmayı vicdana sığdırabilen birisin.

Ahmet Hakan, köşende bir yatak firmasının örtülü reklamını yaptığını, bu yüzden Reklam Kurulu’nun Hürriyet’e “örtülü reklam” cezası verdiğini de yazdım! Orada bile hatanı kabul etmedin, sustun. Yoksa patronundan komisyon mu almıştın?"

Faruk Bildirici ve Ahmet Hakan arasında söz düellosu ile ilgili etiketler Ahmet Hakan Faruk Bildirici polemik
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.