Family Guy dizisinde ,Türkiye ile ilgili skandal algı operasyonu..!

Türkiye’ye dair skandal bir algı operasyonu yapıldı. Family Guy dizisinde Ayasofya Camii için 'Büyük kilise' denildi, İstanbul bombalandı…

fami

Robert Murdoch’a ait Fox TV’de yine skandal bir algı operasyonu yapıldı. Bu kez merkezde Türkiye yer aldı.Amerikan Fox’un yayınladığı ve aynı zamanda skandal içeriklerle bildiğimiz Family Guy adlı dizinin 16. Sezon 5. bölümünde, Amerikalı karakterler ‘büyük kilise’ olarak nitelendirdikleri Ayasofya Camii’ni kurtarmak için Türkiye’yi ziyaret ediyor.

arap

TÜRKİYE BİR ARAP ÜLKESİ GİBİ GÖSTERİLDİ

O sırada ekrana verilen görüntülerde sokaklarda koşuşturan insanların nasıl ‘tipleştirildiği’ de dikkat çekiyor.

Kadınlar 'kara çarşaflı', erkekler sakallı, şalvarlı ve takkeli… Yani Batı’nın gözündeki Müslümanlar. Diğer bir deyişle, cahil ve bilgisiz insanlar. Öte yandan sokaklarda tavukların dolaştığı sahnelerin yerleştirilmesiyle de Türkiye adeta bir Arap ülkesi gibi gösteriliyor.

AYASOFYA’NIN KURTARICISI PETER

Gel gelelim işin can alıcı noktasına. Dizide Peter isimli karakter kilise olarak nitelendirilen Ayasofya Camii’nin kurtarıcısı olarak gösteriliyor.

fami23

Ayasofya’yı kurtarmak için çıkan mücadelede, Türk milleti için önemli sembollerden olan, FETÖ’nün hain darbe girişiminde yüzlerce insanımızın öldüğü 15 Temmuz Şehitler Köprüsü de havaya uçuruluyor…

familkAprA

REİNA SALDIRISINDAN KURTULAN ABD’Lİ

Ayrıca karakterler arasında yer alan sakallı, kaslı ve tekerlekli sandalyeli olan tipleme ise çok ilginçtir, izleyenleri DAEŞ’in 2017 yıllbaşında ünlü gece kulübü Reina’ya düzenlediği terör saldırısına götürdü.

peter

Hatırlanacağı üzere, 39 kişinin hayatının kaybettiği saldırıda ABDli olduğu belirtilen Jake Raak yaralı olarak kurtulmuş ve ülkesine giderken gazetecilere verdiği demeç, üslubu ve tavırları bir hayli konuşulmuş, birçok komplo teorileri üretilmişti.

Family Guy dizisinde ,Türkiye ile ilgili skandal algı operasyonu..! ile ilgili etiketler Ayasofya bomba familyguy peter
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.