Falyalı cinayeti şüphelisi Mustafa Söylemez, susma hakkını kullandı

Halil Falyalı suikastını organize etmekle suçlanan ve 11 gündür İstanbul Emniyeti’nde gözaltında tutulan Söylemez Kardeşler Çetesi’nin lideri Mustafa Söylemez, susma hakkını kullandı. Sadece suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Halil Falyalı suikastıyla ilgili soruşturmadan sızan iddialara göre; Suikastı Söylemez Kardeşler Çetesi’nin liderlerinden Mustafa Söylemez organize etti.

Suikasttan bir gün sonra Mustafa Söylemez İstanbul’da yakalanmıştı. Daha sonra Söylemez Kardeşler Çetesi’nin liderlerinden Mehmet Faysal Söylemez de gözaltına alındı. İstanbul’da Söylemez kardeşlerin yanı sıra Cengiz Şener, Abdurrahim Çelik, Ender Yıldız, Gürsel Erkaya, Ahmet Naim Memiş, Metin Süs gözaltında tutuluyor. KKTC’de ise Ömer Tunç, Cemil Önal, Musa Çiçek, Veysel Sare ve Yusuf Güneş gözaltına alındı. Yusuf Güneş bir hafta sonra serbest bırakıldı. Sadece Ömer Tunç ile aynı uçakla geldiği ve ikisi de Batman doğumlu olduğu için gözaltına alındığını, Ömer Tunç ile ve olayla hiçbir ilgisinin olmadığını söyledi.

ÖRGÜT SUÇLAMASI

Mustafa Söylemez’in sorgusunda önce etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanabileceği, bilgi vermesi halinde cezasında indirime gidileceği anlatıldı. İfade tutanağında polis şu tespitleri yaptı: “Bahse konu cinayetin Mustafa Söylemez ve Mehmet Faysal Söylemez liderliğindeki çıkar amaçlı silahlı suç örgütünün faaliyetleri kapsamında gerçekleştirildiği, olaya iştirak eden şahıslardan Cengiz Şener ve Ömer Tunç adlı şahısların örgüt yöneticisi oldukları, Veysel Sare, Musa Çiçek, Abdurrahim Çelik, Ender Yıldız, Celal Birol, Cemil Önal, Yusuf Güneş, Gürsel Erkaya adlı şahısların örgüt üyesi, Ahmet Naim Memiş, Metin Süs adlı kişilerin ise örgüte üye olmamakla birlikte yardım ve yataklık eden şahıslar oldukları değerlendirilmiştir.”

Bu tespitler aktarıldıktan sonra polis, Mustafa Söylemez’e sordu: “Çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak, yönetmek, üye olmak, örgüt faaliyetleri kapsamında tasarlayarak kasten öldürme iddialarıyla aşağıda tarafınıza yöneltilecek sorular doğrultusunda ifadenizi vermek istiyor musunuz?”

Mustafa Söylemez şöyle yanıt verdi:

“Tarafıma okumuş olduğunuz hususları ve iddiaları anladım. İsnat edilen suçlamayı kabul etmiyorum. İsnat edilecek suçlamalarla alakalı olarak yasal hakkım olan susma hakkımı kullanmak istiyorum. Bu nedenle şube müdürlüğünüzde ifade vermek istemiyorum.”

 

Falyalı cinayeti şüphelisi Mustafa Söylemez, susma hakkını kullandı ile ilgili etiketler Halil Falyalı cinayeti Mustafa Söylemez
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.