Fahrettin Altun: Biz yalanlarını ortaya çıkarınca ilgili paylaşımlarını sildiler

Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İngiliz medyasının Türkiye'den özür dileyerek 'mülteci merkezi' iddialarının yer aldığı haberi kaldırması sonrası açıklama yaptı. Altun, "Bu yalanın peşine takılıp milletimizi yalan ve yanlış bilgilerle meşgul edenler ne olacak? Yapmayın! Bunu alışkanlık haline getirdiniz, yazıktır! Milletimize bir özür borcunuz var" dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin Türkiye'de Afganlar için mülteci merkezi kurulacağını iddia ettiği haberi yayından kaldırması ve özür dilemesi sonrası yeni bir açıklama yaptı. Altun, yalanın ortaya çıkması sonrası BBC'nin paylaşımları sildiğini belirterek, "Bu yalanın peşine takılıp milletimizi yalan ve yanlış bilgilerle meşgul edenler ne olacak? Yapmayın! Bunu alışkanlık haline getirdiniz, yazıktır! Milletimize bir özür borcunuz var" ifadelerini kullandı.

Fahrettin Altun, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Evet…
İngiltere Savunma Bakanının “olmayan ifadeleri” üzerinden hükümetimize saldıranları üzecek bir haberimiz var!
Başta BBC Türkçe olmak üzere bu yalanı dolaşıma sokan medya kuruluşları biz yalanlarını ortaya çıkarınca ilgili paylaşımlarını sildiler.
Bu iyi, fakat…

Bu yalanın peşine takılıp milletimizi yalan ve yanlış bilgilerle meşgul edenler ne olacak?
Yapmayın!
Bunu alışkanlık haline getirdiniz, yazıktır!
Milletimize bir özür borcunuz var.
Lütfen özür dileyin ve artık yalan söylemeyi bırakın.
Cumhurbaşkanımızdan öğrenin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:
“Yalan üzerine, karalama, iftira, itham üzerine siyaset yapılmaz. Siyaset hizmetle yapılır, planla yapılır, projeyle yapılır.”

 

"BÖYLE BİR TALEP OLSA ASLA KABUL ETMEYİZ" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İngiliz basınında yer verilen Afgan mülteciler için Türkiye'de iltica başvuru merkezi açılmasının planlandığına yönelik haberlerin ortaya çıkması sonrası, "Dışişleri Bakanlığımız hızla açıklama yaptı ve söylenenlerin gerçeği yansıtmadığını ortaya koydu. Fakat ne yazık ki muhalefet yalan ve iftirada ısrar etmekten vazgeçmedi. Bir kere de biz ifade edelim, böyle bir talep yok, talep gelse dahi bunu asla kabul etmeyiz." ifadelerini kullanmıştı.

Fahrettin Altun, Twitter hesabından konuya ilişkin paylaşım yaparken, bahsi geçen iddiaların herkesi şaşırdığını belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "yalan terörü" olarak nitelendirilen dezenformasyona dikkat çeken Altun, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ne oldu gelin hep birlikte bakalım: İngiltere Savunma Bakanı Wallace, Mail On Sunday için Afganistan ile ilgili bir makale kaleme aldı. Makalede 'We will establish a series of processing hubs across the region outside Afghanistan for those Afghans we have an obligation to bring to this country' ifadesi geçiyordu.

Yani Wallace, makalesinde 'İngiltere'ye getirmekle yükümlü olduğumuz Afganlar için Afganistan dışındaki bölgede bir dizi merkez kuracağız' diye bir cümle kuruyordu. Makalenin hiçbir yerinde 'Türkiye' geçmiyor, ima dahi edilmiyordu."

MAKALEDE 'TÜRKİYE' İFADESİ YOK

İngiliz Bakanın makalesinin Türkiye karşıtlığı ile maruf bazı yabancı medya kuruluşları tarafından çarpıtıldığını bildiren Altun, makalenin, "İngiltere, Pakistan ve Türkiye'de mülteci merkezleri kuracak" şeklinde sunulduğunu ancak İngiltere Savunma Bakanı Wallace'nin, hiçbir şekilde "Türkiye" demediğini vurgulamıştı.

KASITLI BİR ÇARPITMA

Kasıtlı bir şekilde yapılan bu çarpıtmaya çok geçmeden Türkiye'deki muhalefetin sahip çıktığını belirten Altun, şu değerlendirmeyi yapmıştı:

"Makalenin tek bir kelimesini dahi okumadan bu yalana dört elle sarılıp hükümetimize saldırmaya başladılar. Olayın aslına hiç bakmadan canla başla bu iftirayı yaymak için uğraştılar. Dışişleri Bakanlığımız hızla açıklama yaptı ve söylenenlerin gerçeği yansıtmadığını ortaya koydu. Fakat ne yazık ki muhalefet yalan ve iftirada ısrar etmekten vazgeçmedi. Bir kere de biz ifade edelim, böyle bir talep yok, talep gelse dahi bunu asla kabul etmeyiz. Yalan kötüdür, yalan tehlikelidir. Yalandan medet umanlara diyoruz ki, yalanla abad olunmaz, ancak rezil olunur. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Biz her şartta gerçeği, doğruyu, hakkı ve hakikati söyleyeceğiz."

Fahrettin Altun: Biz yalanlarını ortaya çıkarınca ilgili paylaşımlarını sildiler ile ilgili etiketler Fahrettin Altun Türkiye Mülteci iltica merkezi iddia
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.