Fahiş fiyata ceza üstüne ceza gelecek!

Fahiş fiyat artışıyla mücadele kapsamında Ticaret Bakanlığı'nın çalıştığı yasa, Meclis'in mesaiye başlamasıyla gündeme gelecek.

İşletmelere verilen cezalar ağırlaşırken fahiş fiyatla mücadele kapsamında caydırıcılığının artırılması için yeni adımlar da yolda. 10 maddelik Ticaret Kanuna göre, piyasa işleyişini bozan işletmelere kapatma cezası gelebileceği gibi para cezaları da yıllık enflasyona göre belirlenecek. 

16 NİSAN'DA MECLİSİN GÜNDEMİNDE

Fahiş fiyat artışı yapan işletmelere verilen ceza parayla sınırlı kalmayıp sağlıksız ve taklit ürün yapanlar da olduğu gibi kapatılabilecek.

AK Parti, yeni Ticaret kanun teklifini Meclis gündemine getirmeye hazırlanıyor. Ticaret Bakanlığı’nın bir süredir üzerinde çalıştığı fahiş fiyatla mücadele yasası, 16 Nisan'da yasama faaliyetlerine başlayacak olan Meclis'in gündemine alınacak

İŞLETMELER BELİRLİ SÜRE KAPATILABİLİR

Yasa teklifiyle, denetimler, idari para cezaları ve ay sonunda süresi dolacak olan ticari kooperatif kayıt sistem işlemlerinin süresinin uzatılması gibi düzenlemeler yer alacak. Yeni Şafak'ın haberine göre  fahiş fiyat atışı yapan işletmelerin belirli süre kapatılmasını imkân tanıyan yeni yasa teklifinin bir ay içinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sevk edileceği bildirildi.

AK Parti grup yönetiminin üzerinde çalışmaya başladığı kanun teklifi, Meclis'in çalışmalarına başlamasının ardından gündeme alınacak.

Fahiş fiyata ceza üstüne ceza gelecek! ile ilgili etiketler Ticaret Bakanlığı işletmeci
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.