Facebook, Filistin lehine yapılan 800 bin içeriği platformdan sildi

Meta (Eski adıyla Facebook) yaptığı açıklamada, Facebook platformundaki Hamas ve Filistin ile ilgili 800 bine yakın içeriği kaldırdığını duyurdu.

Meta, 7 Ekim tarihi itibarıyla Facebook'ta paylaşılan ve Meta'nın 'yanıltıcı ve gerçek dışı' olarak tanımladığı İbranice veya Arapça Hamas (Filistin) yanlısı 795.000'den fazla içeriğin kaldırıldığını açıkladı.

HAMAS'A YASAK, İSRAİL'E SERBEST

Platformda İsrail lehine paylaşımlarla ilgili bir kısıtlama yer almazken, Filistin ve Hamas lehine yapılan paylaşımlar kaldırılmaya devam ediyor.

Hamas'ın platformlara girişi yasaklanmış olsa da Meta, habercilik, insan haklarıyla ilgili konular veya akademik, tarafsız ve eleştirel tartışmalar gibi sosyal ve politik söylemlere izin veriyor.

Facebook, Filistin lehine yapılan 800 bin içeriği platformdan sildi ile ilgili etiketler Hamas Filistin İsrail Meta Facebook
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.