Facebook cebinizdeki parayı da öğrenebilecek!

Facebook'un 2 yıl önce yaptığı başvuru bu hafta onaylandı. Sosyal medya devi, yeni algoritmasıyla artık cebinizdeki parayı bile öğrenebilecek.

Sosyal medya devi Facebook, geliştirdiği algoritmalar vasıtasıyla kendi alanında kullanıcısını en çok tanıyan platformlardan biri olarak dikkat çekiyor. Kullanıcılarının dünya üzerinde nerede bulunduğundan, siyasi görüşüne kadar pek çok konu hakkında veriler elde eden Facebook, üzerinde çalıştığı yeni bir algoritma ile kullanıcılarının ne kadar parası olduğunu da bilecek.

1856751_887616e55bffebd634dd5261cd5c1bc3_640x640

İŞLEMLERDEN YOLA ÇIKARAK TAHMİN EDECEK

Facebook, kullanıcılarını sosyoekonomik olarak kategorize etmesine olanak tanıyan yeni algoritması için patent başvurusunda bulundu. 1.5 milyardan fazla kullanıcısı olan Facebook'un 2016'nın Temmuz ayında yaptığı patent başvurusu bu hafta onaylandı.

ABD Patent ve Marka Ofisi tarafından onaylanan algoritma sayesinde Facebook, kullanıcılarının sosyal ağda gerçekleştirdikleri işlemlerden yola çıkarak kullanıcıların finansal varlıklarını tahmin edebilecek.

Patentte ayrıca, kullanıcıları sosyoekonomik gruplara ayırmak için demografik verilerden, hangi cihazlarla Facebook'a bağlandıkları ve internet kullanımı gibi bilgiler de kullanılacağı belirtiliyor.

Facebook cebinizdeki parayı da öğrenebilecek! ile ilgili etiketler Facebook cüzdan demografik yapı tahmin
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.