F-35’leri yalvarsalar da alma taraftarı değiliz

İsmail Demir, ABD'nin F-35 savaş uçaklarını Türkiye'nin alması konusunda yalvarsa dahi alma taraftarı olmadıklarını, Türkiye'nin gelinen noktada sahip olduğu ileri teknolojilerle çok daha büyük güç çarpanı oluşturacağına dikkat çekti. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, TGRT Haber canlı yayınında yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu.

F-35’leri yalvarsalar da alma taraftarı değiliz

Türkiye'nin ödemesini yaptığı F-35 savaş uçaklarının projesinden çıkarılmasının ardından tartışmalar devam ederken İsmail Demir yaptığı konuşma ile Türkiye'nin geldiği noktaya bir kez daha dikkat çekti.

F-35 çıkışı çok konuşulacak

İsmail Demir, konuşmasında ABD F-35 savaş uçaklarını Türkiye'nin alması konusunda yalvarsa dahi almayacaklarını, Türkiye'nin havada üstünlüğü yakalayacak ve Türkiye'ye çok şeyler kazandıracak yeni hava araçlarının olduğubu ve bundan sebep artık gündemlerinin daha başka olduğunu şu sözlerle ifade etti:

"Şahsen F-35’leri yalvarsalar da alma taraftarı değilim. Bu aşamadan sonra almayalım diyorum. Geldiğimiz noktanın anlaşılması gerekiyor. KAAN ondan belki daha iyi olacak. KIZILELMA,TB3, ANKA3, HÜRJET; hava üstünlüğü anlamında Türkiye'ye çok şeyler katacak. Biz KAAN'a odaklanmışken diğer adımların bizim için ne anlama geldiğini çok iyi analiz etmemiz gerekiyor. Havadaki yeni gelişmelerimizle çok daha büyük güç çarpanı oluşturacağız. KAAN yıldız proje olmasıyla önde ama diğer araçlar da önemli avantajlar sağlayacak. Bu sebeple bunlar hayata geçtikçe F-35 verip vermeyecekleri konusuyla ilgilenmiyoruz. Elimizdeki sistemleri modernize etmemiz, yeni sistemleri üretmemiz ve dünyada en iyisi olmamız gerekiyor; onlara kazandıracağımız sistemlerle hareket alanında çok büyük bir üstünlük sağlamamız gerekiyor. Bizim gündemimiz bu."

F-35’leri yalvarsalar da alma taraftarı değiliz ile ilgili etiketler ekonomi Milli Savunma Sanayi İsmail Demir
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.