EYT'liye ilk maaş bağlandı! Antalya'da ilk başvuru yapan 50 kişiye maaş döküm belgesi teslim edildi

Emekli olmak için prim gününü dolduran fakat emekli olmak için yaşını doldurmayı bekleyenler için düzenlenen EYT yasa tasarısı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlülüğe girdi. Antalya’da ilk başvuruda bulunup emekli aylıkları bağlanan 50 kişiye maaş döküm belgeleri teslim edildi. İşte detaylar...

EYT düzenlemesine Antalya’da ilk başvuruda bulunup emekli aylıkları bağlanan 50 kişiye maaş döküm belgeleri teslim edildi.

EYT'liye ilk maaş bağlandı! Antalya'da ilk başvuru yapan 50 kişiye maaş döküm belgesi teslim edildi

SGK Antalya İl Müdürü Beyazıt Ablay, şuana kadar Antalya ve ilçeleri dahil olmak üzere EYT başvurusunun 29 bini aştığımı ve bunlardan 420’nini işleminin tamamlandığını kaydetti.

Antalya’da toplam 100 bin EYT’li olduğunu belirten Ablay, “Bu talepte bulunan vatandaşımızın aylıklarını en kısa sürede bağlamaya devam edeceğiz. Çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz. İlk gün yoğunluk yaşadık. Şuan vatandaşlarımızın taleplerini hızlıca alıp emeklilik işlemlerini gerçekleştiriyoruz” dedi.

Antalya’da emeklilik işlemi tamamlanan ilk kişi ise 47 yaşındaki 2 çocuk babası Mert Esmen oldu. Maaş döküm belgesini alan Esmen, emekli olduğun için mutlu olduğunu ifade etti. Emekli olmasına karşın çalışmaya devam edeceğini aktaran Esmen, ilk maaşını çocuklarının giderleri için harcayacağını söyledi.

Maaş döküm belgesini alanlardan Ali Tolu da, “Yıllardır bekliyordum geç oldu ama şuan sevinçliyim. Maaşım yetmeyeceği için çalışmamı sürdüreceğim” diye konuştu.

EYT'liye ilk maaş bağlandı! Antalya'da ilk başvuru yapan 50 kişiye maaş döküm belgesi teslim edildi ile ilgili etiketler EYT emeklilik Antalya SGK
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.