EYT’lilerin bayram sevinci erken başladı: Nisan’da 1 değil 2 değil 3 değil tam 4 ödeme alacaklar!

Resmi Gazete'de yayımlanarak yasalaşan EYT yönetmeliği ile 2,2 milyona yakın vatandaş emekli maaşına hak kazandı. Prim gününü tamamlamış olan ve yaş sınırına takılan emekliler çıkan yasayla hayallerine kavuştular. Mart ayına emekliliğe başvuran EYT’lileri tam 4 ödeme birden bekliyor. İşte detaylar…

İlk etapta 4,7 milyon kişiyi kapsayan EYT düzenlemesinden 2,2 milyon vatandaşın faydalanması bekleniyor. Bugüne kadar 1,5 milyon hak sahibi kişi emeklilik için başvurdu. Mart ayında başvuranlar ise ilk maaşlarını bu ay alacaklar ki bu onları bekleyen tek sürpriz değil. Peki EYT’liler başka hangi ödemeleri alacaklar? İşte nisan ayında EYT’lilerin alacakları tüm ödemeler…

İLK MAAŞLAR NE ZAMAN ALINACAK?

SGK çalışanları, yaşlı emekliliği ile ilgili yasal düzenlemenin ardından yapılan 1,5 milyondan fazla başvuruyu işlemek için saatler harcadı. Sabah Gazetesi'nin haberine göre başvuru yapan EYT’lilerin maaş ödemelerini başarıyla gerçekleştirdiler. Ayrıca emeklilik başvuruları tamamlanmamış üyeler herhangi bir hak kaybına uğramıyor.

SSK'lı olup emeklilik işlemleri tamamlanan EYT'liler maaşlarını 17 Nisan - 26 Nisan arasında alacak. BAĞ-KUR’dan emekli olmaya hak kazananlar ise ilk maaşlarını 25 Nisan - 26 Nisan arasında alacak. Ancak bu tarihlere kadar maaş ödemesi geciken üyeler haklarından herhangi birini kaybetmiyorlar ve iki ödemeyi de mayıs ayında alacaklar.

HANGİ ÖDEMELERİ ALACAKLAR

EYT’lilerin bayram sevinci erken başladı: Nisan’da 1 değil 2 değil 3 değil tam 4 ödeme alacaklar!

EYT’lilerin Nisan ayında almayı bekleyebilecekleri dört ödemeye daha yakından bakalım:

Emeklilik: Mart ayında emeklilik başvurusu yapanların aylıkları Nisan ayında ödenecek.

Maaşlar: SSK'lı olup emeklilik işlemleri tamamlanan EYT'lilerin maaşları 17-26 Nisan tarihleri arasında ödenecek.

Bayram ikramiyesi: EYT’liler bu Nisan ayında bayram ikramiyesi alacak. Bayram ikramiyeleri emeklilere her sene Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde ödenmektedir. Bu yıl emeklilere ödenen ikramiye tutarı 1.100 liradan 2.000 liraya çıktı.

Promosyon: Yaklaşık 2,2 milyon kişinin bulunduğu EYT maaş pastasından pay alabilmek ve müşteri kazanmak için maaşlarını taşıyan emeklilere bankalar 10 bin liraya varan promosyon ödemesi yapıyor. EYT'liler emeklilik başvurusu yaparken emekli maaşlarının hangi bankaya yatırılacağını kendileri seçiyor.

EYT’lilerin bayram sevinci erken başladı: Nisan’da 1 değil 2 değil 3 değil tam 4 ödeme alacaklar! ile ilgili etiketler EYT Bağkur SGK emekli bayram
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.