EYT'liler dikkat! Emlak vergisi muafiyeti duyuruldu! O meskenlerden vergi alınmayacak!

3 Mart tarihinde yürürlüğe girmiş olan EYT yasası ile birlikte 1 milyonu aşkın vatandaş nisan ayı içerisinde ilk maaşlarına kavuştu. Bu kapsamda emekliler için tanımlanan diğer haklara da erişim sağlayan EYT’liler için emlak vergisi muafiyetinin detayları da açıklandı. İşte EYT’lileri yakından ilgilendiren emlak vergisi muafiyeti hakkına ilişkin merak edilenler…

3 Mart tarihinde yürürlüğe girerek milyonları hayallerine kavuşturan EYT yasası, gündemden düşmemeye devam ediyor. Nisan ayı içerisinde 1 milyonu aşkın EYT’li vatandaşın ilk maaşlarına ve ikramiye ödemelerine kavuşmuş olduğunu belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı vatandaşların diğer emekliler için tanımlanmış olan haklardan da yararlanabileceklerini ifade etti. Bu noktada öne çıkan ve EYT’liler tarafından yakın takip altına alınan haklardan biri de emlak vergisi muafiyeti hakkı oldu.

Emlak Vergisi Kanunu gereğince uygulanan vergi muafiyeti hakkının EYT’li vatandaşlar için de geçerli olduğunu belirten yetkililer, çalışmaya devam eden EYT’li emeklilerin bu haktan yararlanamayacaklarını vurguladı. Peki, EYT’liler emlak vergisi muafiyetinden nasıl yararlanacak? Muafiyet başvuruları nereden yapılacak?

EMLAK VERGİSİ ÖDEMİYORLAR!

EYT'liler dikkat! Emlak vergisi muafiyeti duyuruldu! O meskenlerden vergi alınmayacak!

Yürürlükte olan Emlak Vergisi Kanunu’na göre geliri olmayan ya da gelirleri yalnızca emekli, dul ve yetim aylıklarından ibaret olan vatandaşlar, engelliler, gaziler ve şehitlerin dul ve yetim yakınları brüt olarak 200 metrekareyi geçmeyen tek meskenleri için emlak vergisi ödemiyorlar. Bu kapsamda EYT’li vatandaşların da ilgili ayrıcalıktan yaralanabileceklerini ifade eden yetkililer, söz konusu hakkın gelecek sene itibari ile tanımlanacağını belirtti.  

ÇALIŞAN EYT’LİLER DİKKAT!

Emekli vatandaşların emlak vergisi muafiyetinden yararlanabilmeleri için herhangi bir işte çalışmıyor olmaları ve faiz, temettü gibi tüm sermaye iradı gelirlerinin bir önceki yıl uygulanan gelir vergisinin ikinci gelir diliminde bulunan tutarı aşmaması gerekiyor. İlgili tutar güncel hesaplara göre 70 bin TL olarak uygulanırken gelecek sene 150 bin TL’ye yükselecek. EYT yasasından yararlanarak emekli olan ancak halen mevcut işinde ya da farklı bir iş kolunda çalışmaya devam eden EYT’li vatandaşlar ise ilgili şartları sağlamamaları durumunda muafiyetten yararlanamayacaklar.

EYT'liler dikkat! Emlak vergisi muafiyeti duyuruldu! O meskenlerden vergi alınmayacak! ile ilgili etiketler emekli EYT Emlak Vergisi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.