EYT'liler bu ay paraya para demeyecek! Maaş+ ikramiyenin yanı sıra yüzde 7,5'lik zam da resmen duyuruldu!

Bu ay ilk kez maaş alacak olan EYT’liler için önemli açıklamalarda bulunan yetkililer, maaş harici hesaplara yatırılacak olan ek ödemelere ilişkin detayları paylaştı. Peki, EYT’liler nisan ayında ne kadar ödeme alacak? En düşük EYT’li maaşı ne kadar olacak? Çalışan EYT’lilerin maaşlarında artış olacak mı?

Senelerdir gündemde olan ancak yaşanan mağduriyetlere rağmen uzun süre boyunca herhangi bir çalışmaya konu olmayan EYT mevzusu, nihayet geçtiğimiz yılın ortasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından masaya yatırıldı. Yaş şartı sebebi ile senelerdir emeklilik hayallerine erişemeyen milyonları ümitlendiren EYT düzenleme çalışmaları, mart ayının başında Meclis Genel Kurulu’ndan geçerek resmen yasalaştı. 3 Mart 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren EYT yasası kapsamında milyonlarca vatandaşın emeklilik başvurusu kabul edilirken ilgili grupta yer alan kişilerin bu ay itibari ile Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan ödeme almaya başlayacakları bildirildi.

EYT yasası kapsamında olan vatandaşlar için ilk maaş ödemesi 14 Nisan tarihi itibari ile yapılacakken EYT’lileri yakından ilgilendiren ödeme açıklamaları yapıldı. Yetkililer, maaş ödemelerinin yanı sıra ikramiye hizmetinden de yararlanacak olan EYT’lilerin, asgari ücret artışından da faydalanacaklarını ifade etti. Peki, çalışmaya devam edecek olan EYT’liler ne kadar maaş alacaklar?

MAAŞ VE İKRAMİYE ÖDEMELERİ KESİNLEŞTİ!

EYT'liler bu ay paraya para demeyecek! Maaş+ ikramiyenin yanı sıra yüzde 7,5'lik zam da resmen duyuruldu!

3- 31 Mart tarihleri arasında emeklilik dilekçelerini teslim etmiş olan tüm EYT’liler, 1 Nisan tarihi itibari ile Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından “emekli” olarak değerlendirilmeye başlandı. Bu kapsamda en az 7 bin 500 TL’lik maaş ödemelerini 14 Nisan tarihi itibari ile alabilecek olan EYT’liler, ek olarak 19 Nisan tarihinde de 2 bin TL’lik ikramiye ödemelerini hesaplarında görüntüleyebilecekler.

YÜZDE 7,5’LİK ASGARİ ÜCRET ZAMMI!

EYT yasası kapsamında olan ve emeklilik başvurusundan önce asgari ücret karşılığında çalışan vatandaşlar için de bir açıklamada bulunan yetkililer, aynı iş yerinde asgari ücret karşılığında çalışmaya devam edecek olan EYT’liler için işverenlere sigorta prim desteğinin verileceğini belirtti. Söz konusu prim desteğinin asgari ücretli EYT’lilerin maaşlarına yüzde 7,5’lik bir zam olarak yansıyacağını belirten yetkililer, EYT’li çalışanların 9 bin 144 TL karşılığında görevlerine devam edebileceklerini ifade etti.

EYT'liler bu ay paraya para demeyecek! Maaş+ ikramiyenin yanı sıra yüzde 7,5'lik zam da resmen duyuruldu! ile ilgili etiketler EYT
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.