EYT'li çalışanlar için 'yeşil pasaport' detayı

İhracatçılara verilen yeşil pasaporta EYT detayı geldi. Buna göre EYT'li olmak için işten çıkan ve yeniden işe giren EYT'li çalışan yeşil pasaportunu kaybetmeyecek. İşte detaylar...

EYT'li olmak için işten çıkan ve yeniden işe giren EYT'li çalışan yeşil pasaportunu kaybetmeyecek.

EYT'li çalışanlar için 'yeşil pasaport' detayı

Ticaret Bakanlığı konu ile ilgili paylaştığı yazısında, ihracat tutarı belirli bir sınırın üzerinde olan şirketlerin sahip, ortak, yetkilileri ve çalışanlarına, hususi damgalı (yeşil) pasaport verildiği hatırlatılarak, EYT yasasından yararlanan şirket personelinin de bu açıdan incelendiği belirtildi.

Buna göre EYT kapsamında emekli olmak için işten ayrılan kişiler ihracatçı firmanın sahibi ya da ortağı değilse ve yeşil pasaportunu “firma çalışanı” olarak almışsa, emeklilik için işten çıkış yapmaları halinde pasaport hakkını yitirecek. Ancak firmaların hususi damgalı pasaport kontenjanından yararlanan kişiler, işten ayrılmalarını takip eden üç iş günü içerisinde yeniden aynı firmada işe başladıklarını ispat ederlerse, pasaportlarını iade etmesine gerek kalmayacak, pasaportlar kullanıma açık kalacak.

 
EYT'li çalışanlar için 'yeşil pasaport' detayı ile ilgili etiketler ekonomi EYT ihracat
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.