Eylül ayında sanayi üretimi daraldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) eylül ayı sanayi üretim endeksi verisini açıkladı. Büyümenin öncü verisi olarak gösterilen sanayi üretimi TUİK verilerine göre, eylülde aylık bazda yüzde 0,1 daraldı. Yıllık bazda sanayi üretimi yüzde 4 artış gösterdi. İşte detaylar...

Eylül ayında sanayi üretimi yüzde 0,1 daraldı. 

Eylül ayında sanayi üretimi daraldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayı sanayi üretim endeksi verisini açıkladı.

Büyümenin öncü göstergesi olan sanayi üretimi eylülde aylık bazda yüzde 0,1 daraldı. Yıllık bazda sanayi üretimi yüzde 4 artış gösterdi.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, eylül ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 1,4 arttı, imalat sanayi sektörü endeksi aynı kaldı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 2,0 azaldı.

YILLIK BAZDA ARTTI

Yllık bazda bakıldığında sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,1, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 3,7 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 4,2 arttı.

 
 
Eylül ayında sanayi üretimi daraldı ile ilgili etiketler ekonomi TUİK Sanayi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.