Eylem hazırlığındaki PKK'lılara Azerbaycan'dan darbe

Azerbaycan ordusunun işgal altındaki Dağlık Karabağ'ı geri almak için başlattığı operasyonlarda bozguna uğrayan Ermenistan, son çare olarak PKK'lı teröristleri sahaya sürmüştü. Gelen son dakika haberine göre; Kelbecer ekseninde Serseng Barajı'nı patlatmak üzere harekete geçen en az 15 PKK'lı, İHA'lar ile tespit edilerek öldürüldü.

27 Eylül Pazar sabahı Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı.

Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve çok sayıda yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı. Cephede bozguna uğrayan Ermenistan güçleri besledikleri PKK'lı teröristleri sahaya sürmüştü.

Azerbaycan medyasında yer alan haberlere göre; eylem hazırlığındaki PKK'lılar düzenlenen hava harekatıyla öldürüldü.

BARAJI PATLATACAKLARDI

Gece boyunca Kelbecer istikametine işgalci kuvvetler tarafından yerleştirilen PKK'lı teröristler, farklı yönlere ilerlemeye çalışarak terör eylemleri yapmaya çalıştı.

Kelbecer ekseninde Serseng barajını patlatmak üzere harekete geçen teröristler saniye saniye takip edildi.

Alınan operasyonel bilgilere göre; uydu ve İHA araştırmalarına dayanarak teröristlerin geçici olarak yoğunlaştığı alan tespit edildi ve en az 15 terörist öldürüldü.

BARIŞ PINARI BÖLGESİNDE DE EYLEM YAPMIŞLARDI

Öldürülen teröristler arasında Barış Pınar Harekâtı'nda Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı terör eylemleri gerçekleştiren Hasaka Askeri Meclisi üyeleri Abdulbari Zerdüşt, Seydo Ahmet ve Mahir Kabar da vardı.

Eylem hazırlığındaki PKK'lılara Azerbaycan'dan darbe ile ilgili etiketler Azerbaycan PKK Ermenistan dağlık karabağ
GÜNÜN VİDEOSU

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırı anının görüntüleri ortaya çıkarken, saldırganın 71 yaşındaki Slovakyalı şair ve aktivist Juraj Cintula olduğu belirtildi. Fico’nun ameliyatında ise 3 saat geride kaldı.