EXPO 2016'da Züleyha coşkusu

Yeni projelerin hazırlığında olan Etnik ve Türk Halk ve müziğinin güçlü yorumcusu Züleyha, Turkcell Büyük Amfi Tiyatro'da, önceki akşam konser verdi.

Konsere Aşık Veysel'in 'Kara Toprak' eseriyle başlayan Züleyha, Neşet Ertaş, Pir Sultan Abdal, Mahsuni Şerif gibi türkü üstadlarını da sahnede eserleriyle andı.

Züleyha, 1 saat boyunca farklı dillerde eserler ve memleketin dört bir yanından en sevilen türküleri söyledi.

Coşku içinde konseri izleyen seyirciler, türkülere eşlik etti.

Genç sanatçı yeni projeler hazırlığında

Kadim Anadolu ezgilerinin sevilen ismi Züleyha, Bitlis Mutki’li bir Kürt ailenin kızı olarak 1987’de İstanbul’ da doğdu. Türkçe, Zazaca ve Kürtçe olmak üzere üç dilin konuşulduğu bir

ailede, bir çok farklı kültürel etkiyle yetişti.

Ses sanatçısı, yazar, tv programcısı ve kadın hakları konusunda çalışmaları ile bilinen Züleyha, Zülfü Livaneli’nin yanında asistanlık yaptı. Asistanlığı sırasında yanında bir kaç türkü

söylediği Livaneli, Züleyha’nın müziğe olan ilgisini ve sesindeki farklı tonu fark ederek, Cemil Topuzlu sahnesinde kendisine yer verdi.

Kürtçe seslendirdiği Yiğidim Aslanım şarkısının videosu Youtube’da 100 bin den fazla izlenince, Züleyha müzik kariyerine profesyonel olarak başlama kararı aldı. Züleyha'nın ilk albümü ‘Merhaba – 10 Dilde Livaneli Şarkıları’ oldu.

İkinci albümü ‘Benden’i ‘ikinci ustam’ dediği Hasan Saltık’la birlikte, Kalan Müzik etiketiyle hazırladı. 2012 yaz döneminde Habertürk TV ekranında ‘Müzik Evi’ adlı bir program

hazırlayıp sundu. Tv programları müzik kariyerini bitirmesine engel olmadı. Üçüncü albümü ‘Gelin Kınası ile Anadolu’nun en sevilen kına ve düğün türkülerini başta Türkçe olmak üzere farklı dillerde yorumladı. Albümü Kalan Müzik etiketiyle müzikseverlerin beğenisine sundu.

Züleyha, bugüne kadar 50'dden fazla etkinlikte sahne aldı.

EXPO 2016'da Züleyha coşkusu ile ilgili etiketler Antalya Konser EXPO 2016 Züleyha
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.