Evrak alma bitiş tarihinden sonra ne zaman askere gidilir?

Askerlik evrak alma başlangıç ve bitiş tarihleri gündemde. Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirli dönemler içerisinde askerlik yerlerinin duyurulmasından sonra evrak alma bitiş tarihinden sonra ne zaman askere gidilir sorusu merak edilir oldu.

Askerlikte evrak alma ve bitiş tarihleri bir kez daha gündeme geldi. Nisan/Mayıs/Haziran 2021 askerlik yerlerinin 16 Nisan tarihinde Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklanmasından hemen sonra yayınlanan sonuç ekranındaki evrak alma bitiş ve başlangıç tarihi araştırılmaya başlandı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda "Sevk Başlangıç/Bitiş" tarihlerinin "Evrak Alma/Başlangıç" olarak değiştirildiği daha önceden vatandaşlara duyurulmuştu.

Evrak alma bitiş tarihinden sonra ne zaman askere gidilir?

EVRAK ALMA BAŞLANGIÇ TARİHİ NEDİR?

Askerlik başvuru yapan veya askerlik çağına gelmiş olan erkekler adına düzenlenen belgelerde yer alan sevk başlangıç tarihi; askerlik yapacak kişinin askerlik görevini yapacağı birliğe teslim olacağı tarihin başlangıcıdır.

Sevk bitiş tarihi ise askerlik yapacak kişinin askerlik görevini yapacağı birliğe teslim olacağı tarihin son günüdür.

Evrak alma bitiş tarihinden sonra ne zaman askere gidilir? ile ilgili etiketler askerlik Milli Savunma Bakanlığı askerlik evrak alma sevk başlangıç tarihi sevk bitiş tarihi
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.