Evlenip Amerika'ya yerleşmişti... Güzide Duran yıllar sonra sessizliğini bozdu

2008 yılında iş insanı Adnan Aksoy ile evlenen ve çocuklarını kucağına aldıktan sonra podyumlara veda eden 41 yaşındaki manken ve oyuncu Güzide Duran uzun zaman sonra ortaya çıktı. Bir dönem podyumlarda fırtınalar estiren ve evlendikten sonra Amerika’ya yerleşen 1996 Best Model of Turkey birincisi Güzide Duran Aksoy, yıllar sonra sessizliğini bozdu. ALEM Dergisi’ne konuşan Güzide Duran Aksoy, başarılı fotoğraf sanatçısı Nihat Odabaşı'nın sorularını yanıtladı.

360 ekranlarında yayınlanan “ALEM PLUS” programının son bölümüne Güzide Duran Aksoy röportajı damga vurdu. Bir dönem podyumların en aranan modeliyken evlenerek Amerika’ya yerleşen ve iki çocuk annesi olan Güzide Duran Aksoy, yıllar sonra sessizliğini “ALEM PLUS” için bozdu.

 

 İşte Güzide Duran'ın açıklamaları...

90’ların sonu ve 2000’lerin başında podyumların en aranan ismiydiniz… Evlenip Amerika’ya yerleştikten sonra podyumlardan uzak kaldınız ama hala en iyi modeller arasında en üst sıralarda isminiz geçiyor. Bunu neye bağlıyorsunuz?

Güzide Duran Aksoy: Çok seviyorum mesleğimi ve bu benim ruhumdan gelen bir meslek diye düşünüyorum. İçimde yaşayan bir meslekti zaten en başından beri. Çok sevdiğime bağlıyorum.

Evlenip Amerika'ya yerleşmişti... Güzide Duran yıllar sonra sessizliğini bozdu


Siz güzel yaş alan kadınlardansınız. Bunun için özel bir çabanız var mı yoksa bu genetik bir miras mı?

Güzide Duran Aksoy: Çok klişe olacak belki ama tabii ki bakımla da alakalı bir şey. Spor yapmak, beslenmeye dikkat etmek, hayata pozitif bakmaya bağlıyorum. Tabii genetik faktörler de var anne ve babadan gelen. Biraz da kendime bakmayı çok seviyorum. Spor yapmayı, sağlıklı beslenmeyi onunla çok alakası olduğunu düşünüyorum. Bir de tabiİ çocukların bana verdiği bir enerji var, hayat enerjisi onun da bana çok iyi geldiğini düşünüyorum.


Anne olmak size neler kattı… Daha önceki Güzide ile anne Güzide arasında farklar var mı?

Güzide Duran Aksoy: Daha önceki Güzide; yalnız, bekar… yani daha çok işiyle haşır neşir olan bir Güzide’ydi. Şimdi daha çok çocuklarıyla haşır neşir olan bir Güzide var. Her şeyden önce sabırlı olmak diye bir şeyi öğreniyorsunuz çocuk olunca. Onların olması bana ekstra bir enerji ve bambaşka pozitif bir şey katıyor. Anne olmak çok güzel bir duygu, onu kelimelerle anlatamayacağım. Hep şükrediyorum, her gün kalktığımda bunun için şükrediyorum.

Evlenip Amerika'ya yerleşmişti... Güzide Duran yıllar sonra sessizliğini bozdu - Resim : 2

 

Bugünkü Güzide, mesleğe yeni başlayan, Mıss Turkey yarışmasına hazırlanan Güzide’ye neler söylerdi, hangi tecrübelerini paylaşır ve neyi farklı yapmasını isterdi?

Güzide Duran Aksoy: Çok şey söylerdim çünkü tecrübeler hatta bazen keşkeler de dedirtebiliyor. Ama yaşadığım hiçbir şeyden dolayı pişman değilim. Her yaşadığım şeyin bana çok güzel şeyler kattığını düşünüyorum. Çok güzel, mükemmel insanlarla tanıştırdığını düşünüyorum. Nihat Odabaşı gibi bir insan hayatıma girdi, onunla çalıştım. Meslek hayatımda bence bir model olarak benim için inanılmaz bir şey, bu konuda çok şanslıyım bence. Her modele nasip olacak bir şey değil bu. Yani hani geriye baktığımda pişmanlık duyduğum bir şey var mı? Hayır asla yok ama biraz daha çok çalışabilir miydim onu düşünüyorum zaman zaman. Çok emek verebilir miydim mesela, yurt dışında Amerika’da bunun için daha çok zaman ayırır mıydım bazen düşündüm evet.

 

Selin ve Emir, ilerde annelerinin izinden gidip model olmak isterlerse onlara vereceğiniz tavsiyeler neler olur?

Güzide Duran Aksoy: Ben hep söylüyorum mutlular ise her zaman arkalarında destekçisi olacağım bir anne olarak. Her iki evladımın da önemli olan onların gerçekten ne istediği, ne yapmak istedikleri. Modellik ise bu modellikte olabilir, ben kesinlikle modellik yapamazlar diye bir şey söyleyemem, zaten bu mesleği anneleri yapmış ve bundan çok keyif alarak çok isteyerek severek yapmış. Çocuklarım da eğer böyle bir tercihte bulunacaksa tabiİ ki bir anne olarak onlara destek olmak dışında hiçbir şey yapamam

 

Evlenip Amerika'ya yerleşmişti... Güzide Duran yıllar sonra sessizliğini bozdu ile ilgili etiketler Nihat Odabaşı Güzide Duran Atasoy adnan aksoy
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.