Evinin kolonlarını kontrol edince şoku yaşadı: Tuğladan yapılmış

Kahramanmaraş merkezli depremler birçok ilimizde büyük yıkıma sebep oldu. Deprem sonrası tüm Türkiye'de binaların sağlamlığı en büyük tartışma konularından biri haline geldi. Batman'da oturduğu binanın kolonlarını kontrol ettiren bir vatandaşın paylaştığı video ağızları açık bıraktı.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin üzerinden 17 gün geçti. 10 ilimiz depremden şiddetli bir biçimde etkiledi, binlerce insanımız hayatını kaybetti ve binlerce insanımız da evsiz kaldı.

Deprem sonrasında en çok tartışılan konulardan biri de binaların sağlamlığı oldu. Birçok insan oturdukları yapıların durumlarını merak ediyor ve binalarının temellerini kontrol ettirmek isteynenler belediyelere başvuruyor. Son olarak sosyal medyada paylaşılan bir görüntü gündem oldu.

KOLONLAR TUĞLADAN ÇIKTI

Batman'da bir vatandaş depremden sonra binasının temelini kontrol ettirince acı gerçeği öğrendi. Oturduğu evin kolonlarının tuğladan yapıldığını öğrenen kişi, bunun videolarını paylaştı ve "Herkes evinin temeline baksın, müteahhit kardeşiniz bile olsa" ifadelerini kullandı.

 

Evinin kolonlarını kontrol edince şoku yaşadı: Tuğladan yapılmış ile ilgili etiketler Batman deprem
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.