"Evinde ziyaret ettim, bana hoş bir sürpriz yaptı!"

"Efsane spiker" ve spor yazarı Halit Kıvanç'ın ardından, çok ilginç anıları da ortaya çıktı. "Paşalı Birol"olarak tanınan Fenerbahçeli Vecdi Teker, Halit Kıvanç ile olan bir anısını SüperHaber'e anlattı. Birol, "Ben 2009 yılın da Halit Kıvanç ağabeyi evin de ziyaret ettim. Bana giderken bir zarf verdi. Bu zarfı açtığım da gözyaşlarımı tutamadım." dedi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türk basının duayen ismi, uluslararası üne sahip, gazeteci ve yazar, son yolculuğuna uğurlandı. "Efsane Spiker" Halit Kıvanç için, TSYD'de düzenlenen törenin ardından, Zincirlikuyu Camiin'de öğle namazını müteakip, cenaze namazı kılındı. Kıvanç, daha sonra, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ZİNCİRLİKUYU MEZARLIĞI'NDA "EFSANE SPİKER" RÖPORTAJI!

Halit Kıvanç'ın toprağa verilmesinin ardından, yaşadığı çok ilginç anıları da ortaya çıktı. Bu anılarından birini, "Paşalı Birol" olarak tanınan Fenerbahçeli Vecdi Teker, Halit Kıvanç ile olan bir anısını Zincirlikuyu Mezarlığı için de SüperHaber'e anlattı. Birol, "Ben Halit Kıvanç ağabeyin biraz rahatsız olduğunu duymuştum. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi, ziyaret ederek iletmek etmek için, 2009 yılın da haber vermeden evine gittim. Benim geldiğimi öğrenince, az müsaade istemiş ve (Ben oğlumun karşısına pijama ile çıkmam!) diyerek, elbiselerini giymiş. Bu durum ben de önce şaşkınlığa neden olda da, sonradan Halit Ağabeye olan hayranlığımı ve saygımı daha da arttırdı." dedi.

"Evinde ziyaret ettim, bana hoş bir sürpriz yaptı!"

“HALİT KIVANÇ ÇOK İNCE DÜŞÜNEN MUHTEŞEM BİRİ İDİ"

"Paşalı Birol" lakaplı Vecdi Teker anısının devamın da, "Halit Ağabey ziyaretimin sonuna doğru bana, (Birol sen şimdi buradan nereye gideceksin!) dedi. Ben de bunun üzerine, (Annemin emekli banka kartı ben de var. Bankaya gideceğim ve emekli maaşını aldıktan sonra, annemin yanına gideceğim.) dedim. Halit Ağabey benim bu cevabından sonra, (sen oraya nasıl gideceksin?) dedi. Ben de minibüsle gideceğimi söyledim. Halit Ağabey, (bir dakika bekle lütfen) diyerek diğer odaya geçtikten sonra, elin de bir zarf ile geldi.

"Evinde ziyaret ettim, bana hoş bir sürpriz yaptı!" - Resim : 2

"BU ZARFI BANKADAN PARAYI ÇEKENE KADAR AÇMAYACAĞINA DAİR SÖZ VER!"

Zarfın üzerin de, (Benim de anneme...Sevgiyle saygıyla...27 05 2009 ) yazıyordu. Ben şaşkın halde bu zarfın ne olduğunu sorduğum da ise, (Bu zarfı bankadan annenin emekli maaşını çekene kadar açmayacağına dair söz ver!) dedi. Ben söz verdikten sonra evden ayrıldım. Bankadan annemin maaşını çektikten sonra, büyük bir heyecanla Halit Kıvanç ağabeyin bana verdiği zarfı açtım. İçin de 100 TL para ve (Anne maaşına 100 TL zam geldi.) yazıyordu. Ben bu yazıyı okuyunca banka da gözyaşlarımı tutamadım. Halit Kıvanç Ağabey, mesleğin de olduğu kadar, sosyal yaşamında da çok yönlü ve ince düşüncesi, nezaketi ve kişiliği ile muhteşem bir insan idi. Yani adam gibi adamdı. Binlerce seveni ve dua edeni var. Mekanı cennet olsun. O asla unutulmayacak örnek birisiydi." şeklin de konuşarak sözlerini tamamladı.

"Evinde ziyaret ettim, bana hoş bir sürpriz yaptı!" - Resim : 3

"PAŞALI BİROL" KİMDİR?

Türkiye'de bugünkü Süper Lig, yani eski adıyla Birinci Lig, 1959 yılından beri oynanıyor. Ülkenin her dönem en fazla konuşulan bu organizasyonunu tam 60 senedir hem de tribünlerden takip eden bir isim var; "Paşalı Birol" adıyla tanınan gerçek adıyla Vecdi Teker'dir. Teker 1981 yılına kadar pankart konularında daha çok aktifti. Gerçek mesleği marangozluk olan "Paşalı Birol, bir röportaj da, kendisini şöyle anlatmıştı.

"Evinde ziyaret ettim, bana hoş bir sürpriz yaptı!" - Resim : 4

"PANKARTLARIM İÇİN TÜRK SANAT MÜZİĞİ'NDEN ESİNLENİRDİM”

Maçlara gittiğimde anlamsız, kafiyesiz çok pankart görüyordum ve bu durum benim hiç hoşuma gitmiyordu. Türk Sanat Müziği’nden ya da gazetelerde yazan ilgi çekici cümlelerden esinlenirdim. Kafiyeli sloganlar bulup Fenerbahçe’ye uyarlamaya başladım. Yaklaşık 1000’e yakın sloganım bulunuyor.

"Evinde ziyaret ettim, bana hoş bir sürpriz yaptı!" - Resim : 5

"SANA SEVGİM HELAL OLSUN FENERBAHÇE"

İlk pankartıma “Sana sevgim helal olsun Fenerbahçe”, altına da Kocamustafapaşalılar yazdım. Bu durum Bayrampaşa’da arkadaşları üzmüştü. O yıllarda Bayrampaşa’da mobilya üretimi yapan bir şirketim vardı. Bu yüzden de bana parayı Bayrampaşa’da kazanıyorsun ama gidip pankartın altına oturduğun yer olan Kocamustafapaşa’yı yazıyorsun dediler. Haklı olduklarını düşündüm. Bir sonraki maçta “1907’den beridir seni seviyoruz ve daima seveceğiz” yazdım ve altına Bayrampaşalılar diye ekledim.

"Evinde ziyaret ettim, bana hoş bir sürpriz yaptı!" ile ilgili etiketler Halit Kıvanç
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.