Everest'te mahsur kalan iki Türk kurtarıldı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Himalayalar'da Everest Dağı'nda mahsur kalan iki Türk vatandaşının kurtarılmasına ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı;

"İki vatandaşımız, Hindistan Büyükelçiliğimize ulaşarak dağda kaybolduklarını, mahsur kaldıklarını iletmiş. Daha sonra bir köye sığınmışlar. Oradan da yine Büyükelçiliğimizi bilgilendirdiler, bize ulaştılar. Biz de vatandaşlarımızı oradan almak için helikopter kiraladık, gönderdik."

Vatandaşların helikopterle bulundukları yerden alındığını dile getiren Çavuşoğlu, önce Katmandu'ya gidecekleri, oradan da Yeni Delhi'den Türkiye'ye gelecekleri bilgisini paylaştı.

Çavuşoğlu, yurt dışında kaza geçiren ya da hastalanan vatandaşların bulundukları yerde bırakılmasının söz konusu olamayacağını vurgulayarak, "Geçen sene 80 civarında vatandaşımız için ambulans uçakları yurt dışına gönderdik. Vatandaşlarımızı ülkemize getirdik." dedi.

Everest'te mahsur kalan iki Türk kurtarıldı!

Everest'te mahsur kalan iki Türk kurtarıldı! ile ilgili etiketler Mevlüt Çavuşoğlu everest dağcı
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.